Leány U16: A visszavágón előbb fel kell húzni a ke

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szentpáli-Gavallér Csaba, Kruk Melinda

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2023-05-13 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Csata DSE/A 24 15 23 25 87
Óbudai Kaszások U16 15 7 15 8 45

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszások: BABAY-BOGNÁR 14, CSOCSÁN 15/15, Mahmoud 5/3, Sterbenz 4, Kerékgyártó 3 Cs: KRAJCSOVICH 3, Nádasdy 1, Paulicska, Léh, Udvardi-Lakos

1. félidő

Amit idáig elértünk a kadett csapattal, hogy a Csata A csapatával játszhatunk májusban bajnoki mérkőzést az ’A’ Döntőért, már önmagában remek szereplés és megmutatja, hogy milyen sok munkát tett ebbe bele mindenki. Az első negyedben kilenc pontos hátránnyal fordultunk, ami részben annak is volt köszönhető, hogy védekezésben egy-egy kimaradást követően könnyebb kosarat szerzett ellenfelünk és könnyelműen eladtuk a labdát bedobásból saját palánkunk alatt. Támadásban Kinga élt és szerzett szép középtávoli kosarakat. Második negyedben védekezést váltottunk és próbáltuk felpörgetni a játékot, de ahhoz a keménységhez, amit védekezésben mutatott ellenfelünk kevesen tudtak alkalmazkodni. Jázmin, Luca harciasságát és Fruzsi és Nocika tripláit lehet kiemelni ebben az időszakban.

2. félidő

A harmadik negyedben is volt pár perces periódusunk a mérkőzésből amikor mi irányítottunk és a letámadásokból is szép labdákat tudtunk szerezni, de összességében a közeli befejezésekkel hadilábon álltunk. Egyértelműen Fruzsi hite és keze nem remegett meg és még három trojkát a ’helyére tett’. A negyedik negyedre már érezhetően elfáradtunk, szűkösebb rotációnk és fault problémák miatt is. Örülök, hogy a végén mindenki lehetőséget kapott, hogy egy ilyen mérkőzésen pályára léphessen és voltak ügyes momentumok.

Összegzés

Papírforma? Igen, mondhatjuk, hogy az volt. De bízom benne, hogy a visszavágón már egy tapasztaltabb Kaszás csapat fog kiállni a parkettre. Összegzésként elmondható: a két pontos dobó százalékunkon javítanunk kell, jobban kell ügyelni a lepattanó labdákra és magasabb szinten kell csapatjátékot játszanunk. Ha a keddi visszavágón ezek mellett a szívünket-lelkünket kitesszük a parkettre akkor elégedett leszek és egy igazán fontos tapasztalattal és élménnyel lehetünk gazdagabbak.

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…