Leány U16: Célunk a csoportelsőség

U16 Leány

Helyszín: Kecskemét, Mercedes-Benz Sport Akadémia

Játékvezetők: Arató Balázs, Lengyel Dorka

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2024-01-20 14:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kecskeméti KA U16 15 9 13 12 49
Óbudai Kaszások U16 Leány 20 19 19 13 71

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszások: BABAY-BOGNÁR 25/12, KRAJCSOVICH 11/3, FORRÓ 4, FERLETYÁK 10, Szabó 6,
Cs: Betancourt-Szepessy 2, Sterbenz 1, Paulicska, KOÓS 8/3, Nádasdy 2, Etter 2

1. félidő

A 6. fordulóból elhalasztott mérkőzést játszottuk le szombat kora délután, a főtábla ’C’ csoport harmadik helyén álló Kecskemét U16-os csapata ellen. A tétje: győzelem esetén biztosan a csoportunk első helyét foglalhatjuk el az alapszakasz végével, így ennek szellemében érkeztünk a csarnokba. Krisztián a mai napon sajnos kis betegség miatt nem tudott velünk tartani, helyette Keró utazott a csapattal. Az első negyedben támadásban főleg Kinga és Zita pontjai segítették csapatunkat, míg a túloldalt Polyák Emili tolta a kecskeméti csapat szekerét. A második játékrészben a védekezésünkön kellett szigorítanunk, míg támadásban Koós Kinga is jól szállt be a meccsbe, de gyakorlatilag minden pályára lépő játékos feliratkozott a pontgyűjtők névsorára. A félidőre higgadtan folyamatosan növeltük előnyünket, így összességében nyugodtabban vonulhattunk az öltözőbe (24-39).

2. félidő

A második felidő elején ellenfelünk nem tudott kosarat szerezni, míg mi ötletesen játszva tovább tudtuk növelni előnyünket. A lényegi kérdéseket el is döntöttük a harmadik negyed végére. A negyedik negyedben az összes játékosomnak lehetőséget tudtam adni a bizonyításra. Végül Etter Luca dudaszós kettesével alakítottuk ki a végeredményt (49-71).

Összegzés

A győzelemmel sikerült megszereznünk a csoportunk első helyét és meg tudtuk őrizni veretlenségünket is. Sok időnk nincs, hiszen már kedden jön a mérkőzés visszavágója, ezúttal hazai pályán, majd csütörtökön utazunk Pécsre az utolsó alapszakasz mérkőzésünkre. Köszönjük a szülőknek és barátoknak, akik elkísérték csapatunkat Kecskemétre és végigszurkolták a mérkőzést.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00