Leány U16: Egy csapatként győzve

U16 Leány

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Kiss Bálint, Kutrik Andrea

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2022-11-06 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
NKA Pécs U15 Leány/B 17 15 15 14 61
Óbudai Kaszások U16 Leány 19 14 27 19 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszások: Krajcsovich 5, BABAY-BOGNÁR 21, Mahmoud 14/3, STERBENZ 9, KERÉKGYÁRTÓ 27 Cs: Csocsán 3, Takács, Paulicska, Léh, Horváth H., Horváth A., Udvardi-Lakos

1. félidő

Az első negyedben támadásban agilisan kezdtünk, viszont védő oldalon becsúsztak egyéni hibák. Így mindkét oldalon potyogtak a kosarak, ami látványos játékot hozott. A második negyed közepén egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, nem ültek a dobásaink, ritmust vesztettünk és a pécsi lányok visszavették a vezetést néhány figyelmetlenséget követő indítás kosárral. A félidőhöz közelítve Kinga, Luca és Noci révén ismét átvettük a vezetést és mi mehettünk 1 pontos előnnyel a nagyszünetre.

2. félidő

A harmadik negyed első 7 percében lehengerlően játszottak a lányok. Védekezésben összesen 4 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek, míg mi 18 pontot szereztünk. Agresszívan támadtuk a gyűrűt így sok kiharcolt faulttal és pontos büntető dobásokkal sikerült az előnyt megszereznünk. A negyed végére csökkent az előnyünk, de így is mi nyugodhattunk meg az előny birtokában. A negyedik negyedben is okosan kosárlabdáztunk és végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést.

Összegzés

Nagyon örülünk ennek az újabb győzelemnek, rengeteg munka van benne. Csapatmunka volt és nem csak a pályán, de a cserepadról is olyan pozitív energiák jöttek egész mérkőzés ideje alatt, ami azt is tükrözi, hogy ezek a lányok igazi csapat. Ami döntő volt a mérkőzésen, hogy agresszívabbak voltunk, fel mertük vállalni az ütközéseket és 80%-al dobtuk a büntetőket. Védekezésben pedig szívünket lelkünket kitettük. Most örülünk, de a következő 3 fordulóra készülünk tovább, sűrű programnak nézünk elébe. Fontos időszak jön.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00