Leány U16: Veretlenül zártuk az évet

U16 Leány

Helyszín: Nemzeti Kosárlabda Akadémia – Horváth Judit Pálya

Játékvezetők: Dr. Szakács Imre Vilmos, Kiss Zoltán

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2023-12-15 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
NKA Pécs U16/B Leány 15 12 17 11 55
Óbudai Kaszások U16 Leány 10 11 21 20 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszások: BABAY-BOGNÁR 40/3, Krajcsovich 6, Forró 1, FERLETYÁK 15, SZABÓ.
Cs: Koós.

1. félidő

Komoly erőpróbára számítva utaztunk pénteken Pécsre, ahol az eddigi egyetlen vereségüket fordulatos mérkőzésen a Kaszás csarnokban elszenvedő hazaiak visszavágásra készültek. Nálunk „természetesen” most is voltak hiányzók, ki kell azonban emelnem Marléne-t, aki várva a januári debütálását sem tétlenkedett, Debrecen után újabb távoli útra tartott a csapattal, bíztatva, támogatva társait a pálya mellől! Stábunk is megerősödött erre a duplán fontos mérkőzésre, így megannyi lelkes szülőnk kíséretében elszántan vártuk a találkozót a Rátgéber Akadémián. Némileg nehézkesen indult a meccs, mindkét csapat már az elején éreztette a másikkal, hogy itt bizony nem adják könnyen a győzelmet, az első félidőre a küzdelmes jelző illett a legjobban. Támadásban nem igazán találtuk a ritmusunkat, de védő oldalon, amire az egész hetet építettük, stabil teljesítménnyel, nagy koncentrációval tartottuk magunkat (27-21).

2. félidő

A szünetben azt kértük a lányoktól, hogy próbáljanak mosollyal az arcukon, felszabadultan kimenni a pályára, a többi jönni fog magától, ha továbbra is egységesen tesszük a dolgunkat. Fordulás után sikerült hamar felzárkózni, a gyarapodó személyi hibák azonban taktikai változtatásra késztettek bennünket. Mindig segít amikor a második félidőben a saját kispadunk előtt védekezünk, a lányok a pályán és a pályán kívül együttesen rendkívüli „melót” beletettek, hogy a jó védekezésünkből szerzett labdáink utáni könnyebb befejezésekkel a magunk javára billentsük át a momentumot. Az utolsó negyedet minimális hátrányból kezdve, ugyanakkor maximális fókuszban (gyakorlatilag majdnem mindenki a kipontozódás határán táncolva), sikerült teljesen átvenni a mérkőzés irányítását, a vége előtt már 10 pontos különbségnek is tapsolhattak szurkolóink, amely a végül 20-11-re megnyert utolsó negyeddel 7 pontos győzelmet ért (55-62).

Összegzés

Hatalmas kalapemelés az ismét 40 pont fölé jutó Kingának, aki nem csak támadásban vette ki a részét a fontos sikerből, nem mindennapi, négy mutatóban is kétszámjegyű eredménnyel (40 pont, 10 lepattanó, 10 szerzett labda, 12 kiharcolt fault) vezéregyénisége volt a csapatnak, Zitának aki a 40 percet 4 faultja mellett végig tudta játszani a csapat második számú pontfelelőseként és Nonónak aki szintén a teljes mérkőzést, magas csere nélkül, 4 hibával, 10 lepattanóval, hatalmas erőfeszítéssel az ellenfél legjobbjával szemben!
Ki lehetne emelni egyesével Mindenkit, idén talán először működtünk ennyire CSAPATként, ez mindenképpen értékes visszajelzés arra, hogy jó úton járunk és kiegészülve folytathatjuk a munkát a céljaink elérése érdekében.

GRATULÁLOK CSAJOK! GRATULÁLOK STÁB!
KÖSZÖNJÜK A SZURKOLÁST! KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Hasonló tartalmak

 • Megérdemeltük a mait, hatalmas munkát végzett a csapat, koncentrációban, fizikalitásban egyaránt. Igyekszünk ebben a szellemben dolgozni a további meccseken.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 14:00

 • Ellenfelünket dicséret illeti a harcias játékért, a srácaimnak pedig a fegyelmezett, sokpasszos játékhoz gratulálok. A Radó meccshez képest jóval fegyelmezettebbek voltunk, megtaláltuk időben a helyeket, tudtunk ezáltal gyakorolni…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-07 Kezdés: 18:00

 • Az egész meccset, az első negyedtől kezdve, öt perces sorcserékkel játszottuk le. Azt kell mondjam, hogy valóban mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, hiszen aki lehetőséget kapott,…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-11 Kezdés: 17:30

 • A két félidő teljesen ellentétes mederben folyt, mintha nem is ugyanaz a két csapat játszott volna egymás ellen. Nagyon sajnálom, hogy az első félidőben behozhatatlan előnyt adtunk a…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 12:30