Leány U18: A regionális bajnokság jön ezután

Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg pontatlansággal játszottunk, így inkább volt „szenvedős” siker, mint felszabadult kosárlabdajáték. A második meccsünkre a toronymagasan csoportgyőztes esélyes Szekszárd ellen másnap kora reggel került sor. Fásultak, pontatlanok és dekoncentráltak voltunk. Az első negyed volt értékelhető, a továbbiakban a hozzáállásunk és buta hibáink sokasága miatt nem lehettünk igazán jó ellenfele a szekszárdi csapatnak. Délután a harmadik BEAC elleni találkozó döntött arról, hogy melyik csapat jut tovább. Ponterős irányitónkat a meccs előtti órákban „elvesztettük” betegség miatt, ami soha nem jön jókor, de amikor a meccs tétje az egész szezon sorsáról dönt, akkor végképp nem. Itt megjegyzem, nagyon elszomorító számomra az, hogy a bajnokság lebonyolítása nem teszi azt lehetővé, hogy a regionális bajnokságból még legyen esély a B döntőbe jutni. Visszatérve a mérkőzésre, borzalmasan kezdtünk, mert bár támadásban megvoltak a helyzeteink, de rendre kimaradtak. Védekezésben a 23 kapott pont elfogadhatatlan, ha egy csapat győzni szeretne. Második negyedben védekezést váltottunk, ami megzavarta ellenfelünket, de támadásban a pontszerzéssel még mindig hadilábon álltunk. A második felidőben az egész pályás letámadásunknak köszönhetően visszajöttünk a mérkőzésbe, sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, lendületet kaptak a játékosok, de a végére az idősebb BEAC-osok nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Összességében vegyesek az érzéseim a hétvégével kapcsolatban, rengeteget kell tovább dolgoznunk, de bízom benne, hogy a regionális bajnokságban is szép eredmény tudunk elérni, ami előre visz bennünket.

 

2022. szeptermber 16-17.

Budapest, Óbudai Kaszások Csarnok

 

Első mérkőzés

Óbudai Kaszások – Szombathelyi Sportiskola U18L 81-51 (17-12, 28-14, 13-14, 23-11)

Kaszások: BABAY-BOGNÁR 22/3, Krajcsovich10/6, FERLETYÁK 10, STERBENZ 8, Kerékgyártó 4
Cs: Mahmoud 11/6, Csocsán 2, Forró 6, Szabó 2, Kocsis, Ducza 6, Paulicska

Második mérkőzés

Atomerőmű KSC Szekszárd – Óbudai Kaszások 88-29 (13-11,25-7,21-2,29-9)

Kaszások: Babay-Bognár 11, Krajcsovich 1, Ferletyák 5, Sterbenz 4, Kerékgyártó 6
Cs: Mahmoud , Csocsán , Forró 2, Szabó, Kocsis, Ducza 6, Paulicska

Harmadik mérkőzés

BEAC-Újbuda KA/B – Óbudai Kaszások 71-50 (23-4,12-8,20-24,16-14)

Kaszások: KRAJCSOVICH 10/3, Mahmoud 12, Csocsán 2, Sterbenz 7, Kerékgyártó 6
Cs: Ferletyák 7, Forró 3, Szabó, Kocsis, Ducza, Paulicska 3


Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00