Magabiztos győzelem, jó teljesítménnyel

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szilágyi Bálint, Benedek Zoltán, Tóth Kitti

Nézők száma: 90

Mérkőzés időpontja: 2019-10-19 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA (NB1) 31 15 25 24 95
Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 21 15 10 17 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 23/15, ONDIMA 22/6, BENCSIK 10/6, Vígh 4, Jenei 3

Cs: Bea 4, Kovács 6, Koflanovics 3/3, Vámos 7/3, Van Der Meer 8/3, Reiter 5/3, Baptiszta.

1. félidő 

Álmosan kezdtük a találkozót, nem sikerült pontosan befejezni a támadásokat. Így az első percekben a Tiszaújváros megszerezte a vezetést (9-10). Egy időkérés után Ondima és Rosemond vezetésével megrázta magát a csapat így 10 pontos differenciával és Reiter dudaszóra elsüllyesztett triplájával zártuk az első negyedet. A második negyedben sem tört meg ez a magabiztosság, a kemény kizárásokból, jó támadásvezetéssel nem hagytuk zárkózni a Tiszaújvárost. Jól szálltak be cseréink, agresszív védekezéssel segítettek a csapatot. A jó teljesítmény nem hagyott alább a félidő végéig, ellépni viszont nem sikerült ellenfelünktől (46-36).

2. félidő 

A harmadik félidei dobóversenyt az U14-es lány csapatunk játékosa, Czirkos Panka nyerte. Gratulálunk!

A harmadik negyedben elkezdtek beesni a kinti dobásaink (13/29 45%), Bencsik kosaraival indult meg a csapat. Sikerült folyamatosan növelni az előnyt, Rosemond nem tudott hibázni, rontott dobás nélkül fejezte be a találkozót. Saját játékunkat tudtuk játszani, mi diktáltuk a tempót, így az ellenfél elfáradt. A harmadik negyed végén pedig közel 30 pontos volt az előny. Minden játékosunk pályára tudott lépni, a jó teljesítmény kitartott a mérkőzés végéig így állt be a 32 pontos különbség, és magabiztos győzelem a Tiszaújváros ellen.

Összegzés 

Edzői szemmel nagyon jó volt látni, hogy egy stabil teljesítményt nyújtott a csapat az egész mérkőzés folyamán. Mindenki, aki pályára lépett a maximumot nyújtotta támadásban és védekezésben. Sikerült tartani magunkat a megbeszélt taktikához, egy magasabb, erősebb szerkezetű csapat ellen is sikerült felvenni a versenyt védekezésben és lepattanózásban. Támadásban higgadtan és pontosan tudtunk játszani, jó megalapozása ez a következő Szolnok elleni meccsünkre ahol reméljük hogy hasonló, jó teljesítménnyel tudunk diadalmaskodni.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00