Magabiztos siker az Szombathely ellen

U16 Leány

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Pohánka Balázs, Tóth Kitti

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2022-01-08 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szombathelyi SI 12 9 13 8 42
Óbudai Kaszások U16 Leány 15 19 21 29 84

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

NAGY 22, BABAY-BOGNÁR 21, STERBENZ 6, Csocsán 2, Kuncz 8
Cs: Mahmoud 8, KERÉKGYÁRTÓ8, Krajcsovich 2, Kocsis 5, Bene 2, Horváth H.,

1. félidő

A mérkőzés első negyedében érezhető volt, hogy közel egy hónapja nem játszottunk. Döcögősen indult a találkozó, támadásban bár kialakítottuk a lehetőségeket, de kimaradtak a közeli helyzeteink, illetve több kikényszerítetlen eladott labdánk is volt. Védekezésben a kommunikációt és a megfelelő agresszivitást hiányoltam a lányoktól. Olyan kosarakat kaptunk, ami a mi figyelmetlenségünkből adódtak.
A második negyedben már húztunk a védekezésen és támadásban is jobban megtaláltuk a ritmust, de még így is sok kimaradt helyzetünk volt.

2. félidő

A harmadik negyedben érezhető volt, hogy fizikálisan fölényben vagyunk ellenfelünknél, jobb ritmusban tudtunk kosárlabdázni, sok labdaszerzésből indításkosarakat tudtunk dobni vagy felállt védelem ellen tudtuk gyakorolni a különböző játékainkat. Negyedik negyedben nem sokat változott a játék képe, mi nem vettünk vissza, sok szép labdaszerzésből könnyű kosarat dobtunk. Így a végére „kinyílt az olló” a két csapat között.

Összegzés

Nagyon vártuk már ezt a találkozót, hogy újra a sok befektetett munka után játszhassunk. Nem okozott számomra nagy meglepetést, hogy nem találtuk a megfelelő ritmust az elején, viszont biztos voltam benne, hogy a lányok keményen dolgozni fognak a mérkőzés során, hogy a legjobbjukat nyújtsák. Ennek köszönhetően védekezésben is feljavultunk, ami megadta a löketet a támadáshoz. Közel sem játszottunk csúcsformában, de nem is ez volt jelenleg a cél. Örülök, hogy viszonylag nagy arányú győzelemmel tudtuk kezdeni a rájátszást és mindenki tudott játszani, most lesz két hetünk a hibáinkon javítani és dolgozni tovább.

Hasonló tartalmak


  • Gratulálok a Jászberénynek, jó csapatot hoztak össze a piros csoportos bajnokságra. A most érkezett két játékossal – Dukiccsal és Kucsorával – tovább erősödtek. Én elégedett vagyok a saját…

    Bajnokság: NB1

    Időpont: 2022-01-15 Kezdés: 17:30


  • Igazi rangadó volt ez a mérkőzés. Egyik csapat sem tudott igazán ellépni a másiktól, ez pedig 40 perces izgalmat hozott. Az ilyen mérkőzések adnak hozzá igazán egy játékos…

    Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

    Időpont: 2022-01-15 Kezdés: 19:30