Magabiztos torna kezdés!

Helyszín: Hódtói Sportcsarnok

Játékvezetők: Czékmán Csaba, Bartucz Csaba, VB elnök: Farkas Zol

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-04-27 12:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi SC 8 17 21 17 63
Serdülő I. (ffi) 19 18 17 23 77

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kiss Koppány, Kocsis Marcell 2, Marossy Barnabás 9/3, Márkus Tamás, Balogh Mátyás, Szabados Benjámin 10, KOROMPAY DÉNES 17, PINTYE ÁKOS 10, Zádor Zalán, VERMES ÖRS 12, Beke Botond, PATRIK-PIRK MARTIN 17/6

1. félidő

Országos Főtábla VI – Y csoport tornájának Hódmezővásárhely adott otthont. Első mérkőzésünket a Nyíregyházi SC csapata ellen játszottuk. Előző főtáblás fordulón találkoztunk már velük Baján, akkor 8 ponttal a mi csapatunk bizonyult jobbnak.
Első negyedben rögtön sikerült jó ritmust találnunk. Főként a védekezésre fektettük a hangsúlyt, ami pozitív kihatással volt a támadásainkra is. Második negyedben már kiegyenlítettebb volt a játék, védekezésben akadtak gondjaink.

2. félidő

Második félidőben mindkét csapat legerősebb felállásban lépett parkettre. Negyed elején sikerült folytatnunk a játékunkat, de elképesztő lejtmenet jött a negyed közepén. Védekezésben és támadásban is sorra jöttek az érthetetlen hibák. Egy átadás után kicsúszott labda, egy 1:1-ben sima elengedések védekezésben, a rossz döntések sora… Záró részt már más szellemiségben kezdtük meg. Sikerült rendezni a sorainkat és még pont időben állítottuk meg a zuhanó repülésünket. Védekezésben már nem engedtünk könnyű kosarakat. Támadásban, meg amikor nagyon kellett akkor mindig volt valaki tőlünk, aki tudott válaszolni az ellenfél kosaraira. 10 pont körüli különbséget végig megtartottuk a negyedben.

Összegzés

Függetlenül az eredménytől ez sikeres torna kezdet volt. Az előző főtáblán mutatott képen tudtunk javítani. Sokkal felkészültebben érkeztünk meg. A ránk eddig jellemző volt a mérkőzésen belüli hullámzó teljesítmény. Ebben tudtunk fejlődni, mert most hamarabb tudtuk megállítani a lejtmenetet és hamarabb átbillentünk. A mérkőzés után a szállást elfoglalva tudatos étkezés, pihenés volt. 18:45-kor a Kecskeméti KA/B csapata a következő ellenfél.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…