Már csak 1 győzelemre a bajnoki címtől!

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Simon Kristóf, Csoma Viktor

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-09 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub U20 17 12 29 11 69
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 37 23 28 17 105

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Molnár 4, Bencsik 9/3, DÉNES 18/6, REITER 18/6, SCHILLER 22/3
Cs: HEGEDŰS O. 21/3, Kosztricz 4, Hegedűs M. 7/3, Chabot, Gálfalvi 2.

1. félidő

Úgy kezdtük a meccset, ahogy azt hazai pályán kell. Igaz az első negyedben, főként néhány kiemelkedő egyéni teljesítménynek köszönhetően ellenfelünk is szerzett 17 pontot, de a támadójátékunk ellen nem volt ellenszere a vendégcsapatnak. 37 pontot szereztünk, így igencsak meggyőző, 20 pontos vezetéssel vártuk a második negyedet. A folytatásban sikerült még egy kicsit fejlődnünk védekezésben, így tovább tudtuk növelni előnyünket a nagyszünetig. A több mint harminc pontos vezetés tudatában, a második félidőre a játékosok pályára forgatása lett a legfontosabb feladatunk.

2. félidő

Örvendetes tény, hogy fiataljaink is szépen felvették a mérkőzés ritmusát. Részben ennek köszönhetően tovább nyílt az olló a két csapat között. Bár a harmadik felvonást a vendégek nyerték 1 ponttal, az utolsó ismét a miénk lett hattal. Fontos volt, hogy még ekkor is próbáljunk koncentrálni és javítani a hibáinkat. Fokozottan nehéz ez, amikor a találkozó vége szinte már csak formalitás. 105:69 lett a vége, ami talán kicsit simább is, mint amire előzetesen számítottunk.

Összegzés

A bajnokság egyik legerősebb csapata ellen sikerült nyernünk, megőrizve ezzel hazai veretlenségünket. A srácok szinte tökéletesen megcsinálták azt, amit kértünk tőlük. Megérdemelt győzelmet arattunk, egy percig sem volt kérdés, hogy ezt a találkozót bizony csak mi nyerhetjük meg. A következő fordulóban az eddigi legfontosabb mérkőzésünk következik, szintén hazai pályán. Szombaton este 7 órakor fogadjuk a jelenleg második helyen álló Győr csapatát, amely találkozóról kijelenthetjük, hogy tulajdonképpen egy bajnoki döntő. Amennyiben megnyerjük, bajnokok leszünk. Várunk minden kedves szurkolót, elkél a buzdítás!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30