Már csak egy pici hiányzik!

Helyszín: Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok – 1103 Budapest, K

Játékvezetők: Hőgerl Bence, Németh Fanni

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-30 11:40:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya/A 13 9 4 12 14 52
Római Kaszások U11 18 8 5 16 3 50

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: KRONAVETTER 11, Dósa 5, Dócs, Verebély 1, BALPATAKI 10, Balogh 1, Jones B 4, Jones A 1, VASALI 11, Szabados 4, Faragó 2

1. félidő

Egy mérkőzésnyi pihenőt követően a Kőbányai fiúk ellen léptünk pályára. Októberben már játszottunk egymás ellen, akkor egy 62-51-el záruló, kifejezetten jó iramú mérkőzést sikerült játszanunk.

Ahogyan a Csata ellen, most is pörgősen sikerült kezdenünk, amelynek köszönhetően rengetek labdát szereztünk ( Dini, Bence, extra védőmunka) és rengeteg helyzetet is sikerült kialakítanunk, de talán pont ez a lendület volt az oka annak is, hogy a könnyűnek tűnő helyzeteinknél most kevésbé voltunk pontosak, picit kapkodtunk. A sok kihagyott helyzet ellenére 16-13-ra sikerült behúzni a negyedet és előnnyel átadni a stafétát második négyesnek, akik egy egál negyedet játszottak Matyi, Sanyi és Benji kosaraival, majd a büntetőket követően 5 pontos előnnyel vághattunk neki a második félidőnek.

2. félidő

Az elkövetkező 8 percben parádés kosárlabdát mutatott be a Dini-Dani-Bence trió és 2 perccel a negyed vége előtt 15 ponttal is sikerült meglépni köszönhetően a magabiztos támadójátékunknak. Ebben az időszakban sikerült bátran észrevennünk egymást, Dani fontos passzokat vállalt be és az emberelőnyöket is szépen oldottuk meg. Sajnos az utolsó percben két hibát követően gyorsan tíz pont alá férkőzött be az ellenfelünk, amiért nagyon kár, mert addig hasonló bakik nem fordultak elő a játékunkban. Matyis és Aidan kosaraival még egyszer sikerült kétszámjegyű előnyt kialakítanunk, de sajnos az utolsó percek nem rólunk szóltak. Védekezésben többször is figyelmetlenek voltunk, picit könnyelműek is, a segítés sokszor elmaradt, támadásban pedig most semmi sem jött össze. A végjátékban 4 büntető, majd az utolsó másodpercekben két dobás is kiperdült, így végül ellenfelünknek sikerült 52-50-re megfordítania a mérkőzést.

Összegzés

Mind a 11 pályára lépő játékosra büszke vagyok, nagyon sokat sikerült előrelépni egyénileg és csapatszinten is, a gyerek hozzá állása pedig példaértékű. Sajnálom hogy nem sikerült most nyerni, mert megérdemelték volna a fiúk, de az utolsó 5 perces bizonytalanság most megbosszulta magát. Gratulálok a Kőbányának, jó meccset játszottunk ismét!

Most egy pihit követően U12 forduló következik, majd pedig ismét igyekszünk kiharcolni a B csoportos tagságot  Köszönjük a szülőknek a támogatást!

Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00