Már csak egy pici hiányzik!

Helyszín: Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok – 1103 Budapest, K

Játékvezetők: Hőgerl Bence, Németh Fanni

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-30 11:40:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya/A 13 9 4 12 14 52
Római Kaszások U11 18 8 5 16 3 50

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: KRONAVETTER 11, Dósa 5, Dócs, Verebély 1, BALPATAKI 10, Balogh 1, Jones B 4, Jones A 1, VASALI 11, Szabados 4, Faragó 2

1. félidő

Egy mérkőzésnyi pihenőt követően a Kőbányai fiúk ellen léptünk pályára. Októberben már játszottunk egymás ellen, akkor egy 62-51-el záruló, kifejezetten jó iramú mérkőzést sikerült játszanunk.

Ahogyan a Csata ellen, most is pörgősen sikerült kezdenünk, amelynek köszönhetően rengetek labdát szereztünk ( Dini, Bence, extra védőmunka) és rengeteg helyzetet is sikerült kialakítanunk, de talán pont ez a lendület volt az oka annak is, hogy a könnyűnek tűnő helyzeteinknél most kevésbé voltunk pontosak, picit kapkodtunk. A sok kihagyott helyzet ellenére 16-13-ra sikerült behúzni a negyedet és előnnyel átadni a stafétát második négyesnek, akik egy egál negyedet játszottak Matyi, Sanyi és Benji kosaraival, majd a büntetőket követően 5 pontos előnnyel vághattunk neki a második félidőnek.

2. félidő

Az elkövetkező 8 percben parádés kosárlabdát mutatott be a Dini-Dani-Bence trió és 2 perccel a negyed vége előtt 15 ponttal is sikerült meglépni köszönhetően a magabiztos támadójátékunknak. Ebben az időszakban sikerült bátran észrevennünk egymást, Dani fontos passzokat vállalt be és az emberelőnyöket is szépen oldottuk meg. Sajnos az utolsó percben két hibát követően gyorsan tíz pont alá férkőzött be az ellenfelünk, amiért nagyon kár, mert addig hasonló bakik nem fordultak elő a játékunkban. Matyis és Aidan kosaraival még egyszer sikerült kétszámjegyű előnyt kialakítanunk, de sajnos az utolsó percek nem rólunk szóltak. Védekezésben többször is figyelmetlenek voltunk, picit könnyelműek is, a segítés sokszor elmaradt, támadásban pedig most semmi sem jött össze. A végjátékban 4 büntető, majd az utolsó másodpercekben két dobás is kiperdült, így végül ellenfelünknek sikerült 52-50-re megfordítania a mérkőzést.

Összegzés

Mind a 11 pályára lépő játékosra büszke vagyok, nagyon sokat sikerült előrelépni egyénileg és csapatszinten is, a gyerek hozzá állása pedig példaértékű. Sajnálom hogy nem sikerült most nyerni, mert megérdemelték volna a fiúk, de az utolsó 5 perces bizonytalanság most megbosszulta magát. Gratulálok a Kőbányának, jó meccset játszottunk ismét!

Most egy pihit követően U12 forduló következik, majd pedig ismét igyekszünk kiharcolni a B csoportos tagságot  Köszönjük a szülőknek a támogatást!

Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!