Második félidőben eldöntöttük!

Serdülő (női)

Helyszín: 8749 Zalakaros Móra Ferenc Általános Iskola Liget

Játékvezetők: Horváth Alajos Németh Csaba János, MKOSZ Ellenőr:

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 18:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
DMTK 11 17 13 7 48
Női Serdülő 17 15 24 18 74

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán, Mahmoud 1, Csicsvári, KRONAVETTER 7, Rompos 2, Bobvos 3, HENGLÁR 6, Sterbenz 2, EVELLEI 24, NAGY 9, MAROSVÖLGYI 6, Czirkos 14

1. félidő

Szombati második mérkőzésünkön a középház keleti csoportjából a DMTK Haraszti Sasok ellen léptünk pályára. Több ügyes játékosa is van ellenfelünknek, nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek.
Határozottan, jól kezdtük a mérkőzést. A harmadik percben azonban Panka kapott egy könyököst, felszakadt a szája így percekre harcképtelenné vált. Viki nagyon jól előrelépett ebben a negyedben, valamint Zita extra kosarakat szerzett, így a negyed végére 6 pontos előnnyel mehettünk.
A második negyedben ellenfelünk 6-os számú játékosát nem tudtuk tartani, rendre megvert minket 1-1-be, a segítővédők között pedig elcikázott. Nem segített a helyzetünkön, hogy ebben a negyedben Hannát kellett lecserélni percekre egy ütközés miatt, közben 4 pontra csökkent a különbség.

2. félidő

Támadásunkon és védekezésünkön is volt mit csiszolnunk, 1-1-be nagyon sokszor vertek meg minket, támadó lepattanókkal is gondban voltunk, agresszív védekezés és lepattanók nélkül pedig nem tudtunk gyorsan kosárlabdázni.
Teljesen más felfogásban kezdtünk neki a harmadik etapnak. Ellenfelünk jobb kezére nagyon jól ráálltunk, többen is ráéreztek, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Ennek köszönhetően sokszor kivédekeztük a 24-et, csak a támadópattanókat sokszor begyűjtötte ellenfelünk magas lánya.
Kialakult egy megnyugtató 15 pontos különbség a két csapat között, a negyedik negyed folyamán ez még növekedett is, volt hogy átléptük a 20 pontot, így a végére nem volt már min izgulnunk.

Összegzés

A kezdeti nehézségek után, a második félidőben eldöntöttük a mérkőzést. A kulcs megint a védekezés volt, mint majdnem mindig. Onnantól, hogy agresszívan ráálltunk a jobb kezükre sokkal nagyobb %-ban védekeztük ki a támadásaikat. Ebben a tereléses védekezésben többen is nagyon jól teljesítettek. A Zsófi, Mandus, Fruzsi, Lili kvartett szemmel láthatóan lépett előre ebben a mérkőzés folyamán. Támadásunk a második félidőben már kellő hőfokon égett, és több nagyon szép összjáték, valamint egyéni akcióval is meghálálták a gyerekek, a kilátogató szülőtábor szurkolását! A szombati napot így 2/2-vel zártuk, így a célt teljesítettük amiért jöttünk, a következő körben kedvező helyről várjuk a csoportbeosztást! Szép volt Lányok!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…