Második félidőben eldöntöttük!

Serdülő (női)

Helyszín: 8749 Zalakaros Móra Ferenc Általános Iskola Liget

Játékvezetők: Horváth Alajos Németh Csaba János, MKOSZ Ellenőr:

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 18:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
DMTK 11 17 13 7 48
Női Serdülő 17 15 24 18 74

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán, Mahmoud 1, Csicsvári, KRONAVETTER 7, Rompos 2, Bobvos 3, HENGLÁR 6, Sterbenz 2, EVELLEI 24, NAGY 9, MAROSVÖLGYI 6, Czirkos 14

1. félidő

Szombati második mérkőzésünkön a középház keleti csoportjából a DMTK Haraszti Sasok ellen léptünk pályára. Több ügyes játékosa is van ellenfelünknek, nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek.
Határozottan, jól kezdtük a mérkőzést. A harmadik percben azonban Panka kapott egy könyököst, felszakadt a szája így percekre harcképtelenné vált. Viki nagyon jól előrelépett ebben a negyedben, valamint Zita extra kosarakat szerzett, így a negyed végére 6 pontos előnnyel mehettünk.
A második negyedben ellenfelünk 6-os számú játékosát nem tudtuk tartani, rendre megvert minket 1-1-be, a segítővédők között pedig elcikázott. Nem segített a helyzetünkön, hogy ebben a negyedben Hannát kellett lecserélni percekre egy ütközés miatt, közben 4 pontra csökkent a különbség.

2. félidő

Támadásunkon és védekezésünkön is volt mit csiszolnunk, 1-1-be nagyon sokszor vertek meg minket, támadó lepattanókkal is gondban voltunk, agresszív védekezés és lepattanók nélkül pedig nem tudtunk gyorsan kosárlabdázni.
Teljesen más felfogásban kezdtünk neki a harmadik etapnak. Ellenfelünk jobb kezére nagyon jól ráálltunk, többen is ráéreztek, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Ennek köszönhetően sokszor kivédekeztük a 24-et, csak a támadópattanókat sokszor begyűjtötte ellenfelünk magas lánya.
Kialakult egy megnyugtató 15 pontos különbség a két csapat között, a negyedik negyed folyamán ez még növekedett is, volt hogy átléptük a 20 pontot, így a végére nem volt már min izgulnunk.

Összegzés

A kezdeti nehézségek után, a második félidőben eldöntöttük a mérkőzést. A kulcs megint a védekezés volt, mint majdnem mindig. Onnantól, hogy agresszívan ráálltunk a jobb kezükre sokkal nagyobb %-ban védekeztük ki a támadásaikat. Ebben a tereléses védekezésben többen is nagyon jól teljesítettek. A Zsófi, Mandus, Fruzsi, Lili kvartett szemmel láthatóan lépett előre ebben a mérkőzés folyamán. Támadásunk a második félidőben már kellő hőfokon égett, és több nagyon szép összjáték, valamint egyéni akcióval is meghálálták a gyerekek, a kilátogató szülőtábor szurkolását! A szombati napot így 2/2-vel zártuk, így a célt teljesítettük amiért jöttünk, a következő körben kedvező helyről várjuk a csoportbeosztást! Szép volt Lányok!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…