Második félidőben eldöntöttük!

Serdülő (női)

Helyszín: 8749 Zalakaros Móra Ferenc Általános Iskola Liget

Játékvezetők: Horváth Alajos Németh Csaba János, MKOSZ Ellenőr:

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 18:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
DMTK 11 17 13 7 48
Női Serdülő 17 15 24 18 74

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán, Mahmoud 1, Csicsvári, KRONAVETTER 7, Rompos 2, Bobvos 3, HENGLÁR 6, Sterbenz 2, EVELLEI 24, NAGY 9, MAROSVÖLGYI 6, Czirkos 14

1. félidő

Szombati második mérkőzésünkön a középház keleti csoportjából a DMTK Haraszti Sasok ellen léptünk pályára. Több ügyes játékosa is van ellenfelünknek, nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek.
Határozottan, jól kezdtük a mérkőzést. A harmadik percben azonban Panka kapott egy könyököst, felszakadt a szája így percekre harcképtelenné vált. Viki nagyon jól előrelépett ebben a negyedben, valamint Zita extra kosarakat szerzett, így a negyed végére 6 pontos előnnyel mehettünk.
A második negyedben ellenfelünk 6-os számú játékosát nem tudtuk tartani, rendre megvert minket 1-1-be, a segítővédők között pedig elcikázott. Nem segített a helyzetünkön, hogy ebben a negyedben Hannát kellett lecserélni percekre egy ütközés miatt, közben 4 pontra csökkent a különbség.

2. félidő

Támadásunkon és védekezésünkön is volt mit csiszolnunk, 1-1-be nagyon sokszor vertek meg minket, támadó lepattanókkal is gondban voltunk, agresszív védekezés és lepattanók nélkül pedig nem tudtunk gyorsan kosárlabdázni.
Teljesen más felfogásban kezdtünk neki a harmadik etapnak. Ellenfelünk jobb kezére nagyon jól ráálltunk, többen is ráéreztek, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Ennek köszönhetően sokszor kivédekeztük a 24-et, csak a támadópattanókat sokszor begyűjtötte ellenfelünk magas lánya.
Kialakult egy megnyugtató 15 pontos különbség a két csapat között, a negyedik negyed folyamán ez még növekedett is, volt hogy átléptük a 20 pontot, így a végére nem volt már min izgulnunk.

Összegzés

A kezdeti nehézségek után, a második félidőben eldöntöttük a mérkőzést. A kulcs megint a védekezés volt, mint majdnem mindig. Onnantól, hogy agresszívan ráálltunk a jobb kezükre sokkal nagyobb %-ban védekeztük ki a támadásaikat. Ebben a tereléses védekezésben többen is nagyon jól teljesítettek. A Zsófi, Mandus, Fruzsi, Lili kvartett szemmel láthatóan lépett előre ebben a mérkőzés folyamán. Támadásunk a második félidőben már kellő hőfokon égett, és több nagyon szép összjáték, valamint egyéni akcióval is meghálálták a gyerekek, a kilátogató szülőtábor szurkolását! A szombati napot így 2/2-vel zártuk, így a célt teljesítettük amiért jöttünk, a következő körben kedvező helyről várjuk a csoportbeosztást! Szép volt Lányok!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00