Második negyeden múlott

Serdülő (női)

Helyszín: Vasas Pasaréti Sportcentrum

Játékvezetők: Horváth Kinga, Kutrik Andrea

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-04-07 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vasas Akadémia/B 12 19 4 15 50
Női Serdülő 8 0 15 10 33

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Henglár, Csicsvári, HOCK 2, Tordai, Czirkos 10, Együd, Konta, POLGÁRI 4, Evellei 11, Nagy V. 6, Ulicsnik 2, Takács

1. félidő

Vasárnap délután a Vasashoz látogattunk a Budapest bajnokság keretében.
Az első negyedben ellenfelünk agresszívan védekezett a labdáson, sok időbe telt mire egyáltalán átjutottunk. Felállt védelem ellen tanácstalanok voltunk, az edzésen gyakorlottakat, nem vagy pontatlanul hajtottuk végre. Kosarainkért keményen meg dolgoztunk, védekezésben nem voltunk olyan agresszívek, mint ők.
Második negyedünk volt az idősebb-tapasztalt ötösünk. Ennek ellenére, mint az első meccsezősök úgy viselkedtünk. Megijedtünk az agresszív védekezéstől, kapkodtunk. Támadásunk-védekezésünk egyaránt nem volt jó, az első hiba utáni hozzáállásunk a pályán pedig nem sokat segített. 0 dobott pont, a 19 kapott ellenébe. (!)

2. félidő

Megpróbáltuk az öltözőben összeszedni magunkat, változtatni, a lassú körülményes játékunkon.
Mielőtt részletezném, először is: a harmadik negyedért jár a gratuláció. Sokat változtattunk a hozzáálláson, védekezésbe keményedtünk, a lepattanókat jobban megszereztük. Támadásban gyorsabbak voltunk. Határozottabb 1-1-ekre a labdanélküli mozgásokat sokkal jobban megcsináltuk, több helyzetet kialakítva ezzel. 10 pontra is visszajöttünk ebben a negyedben.
A negyedik negyedbe megint körülményesebbek lettünk, így támadásunk visszaesett, védekezésünk puhult. Nem tudtunk visszább jönni ellenfelünk lemenedzselte a korán megszerzett előnyt.

Összegzés

A második negyedben akkora előnyt adtunk az ellenfelünknek, amit ezen a szinten már nagyon-nagyon nehéz visszahozni. A harmadik negyed az szuper volt, azt láttuk nagyjából vissza amit kérünk, amit szeretnénk látni. Én bízom benne, hogy a második negyedünk kijön a gödörből és legközelebb megmutatja, hogy ennél sokkal több van bennük, mert igenis több van! Ezt elsősorban fejben kell eldöntenetek! Szerdán lehet javítani a Csata ellen! Gratula ellenfelünknek!
Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…