Másodszor is helyén volt a szívünk és a kezünk!

Dűlői Kaszások

Helyszín: Tüske Csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Kutrik Andrea

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-02-09 11:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Újpest-MT/A 4 7 7 9 16 43
Dűlői Kaszások 6 9 4 8 19 46

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Demeter-Ny. -, EKE 3, Halász 5, Hili 1, Koncz 2, Kovács-B. 2, Körvélyessy 4, KRAJCSOVICH 8, KUN 1, NÉMETH 9, Székely 8, Wéber 3

1. félidő

Feljutóként egy meccs pihenő illetett meg minket első győzelmünk után, amire szükség volt, mivel nehéz meccsen voltunk túl és hasonló, sőt egy kicsivel még nehezebb mérkőzés várt ránk. A meccskezés most sem sikerült jól, ezúttal nem azért, mert ellenfelünk játékosai bármilyen értelemben is előttünk jártak volna, egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk lazább, tömörülő védekezésével és képtelenek voltunk jó döntéseket hozni. Az utolsó másodpercben magunkhoz ragadtuk az előnyt, így egy lépéssel mi jártunk előrébb az első játékrész után. Ellenfelünk edzője a második ötösre tartogatta két legügyesebb játékosát, akiken Jázmin és Ati szép munkát végzett, viszont támadásban továbbra is szenvedtünk, továbbra is kevés helyzetünk volt, melyek nagy részét elszalasztottuk.

2. félidő

A büntetőkre legalább odafigyeltünk, heten találtak be, ezzel tovább tudtuk növelni kicsinyke előnyünket. Ezt Joninak, Atinak, Márknak, Alexnek, Zacknek, Istinek és Ádinak köszönhettük! Utolsó pontszerzőnket szeretném kiemelni, hiszen sérülése miatt a játékot nem tudta vállalni, de itt maradt a csapattal és gyengébbik kezével, ballal értékesítette a büntetőt! Bravó Ádi!
A harmadik játékrészben ismét a negyed felénél ébredtünk, ellenfelünk egy pontra tudott felzárkózni, de valaki mindig tudott tolni egyet a szekéren, így előnyünk most annyi volt negyedik negyed előtt, mint amennyi a hátrányunk volt az előző meccsen, azaz hat. Ez az utolsó három percig volt elegendő, ekkor ellenfelünk 15-ös, 10-es duója utolért minket és át is vette a vezetést. Szerencsére Ati és Jázmin kosaraival visszavettük a vezetést, azonban utóbbi egy csúnya fault után megsérült és el kellett hagynia a pályát. Helyette Márk érkezett a padról a büntető vonalra, akinek nem remegett meg a keze, mindkét büntit bevágva három pontos előnyhöz juttatott minket! Innen a lilák már nem tudtak fordítani, így a második meccsünket is megnyertük szoros végjátékban!

Összegzés

Újfent gratulálok! Az előző meccsen megmutattuk, hogy hogyan kell megnyerni egy szoros, végig hátrányban játszott meccset, most pedig azt, hogyan ne engedje ki a vezető csapat a kezéből a győzelmet! Mindkettőhöz nagy szív és CSAPATMUNKA kell! A meccs után hallottam olyat, hogy X, meg Y nyerte meg a meccset…ilyen nincs! Együtt nyerünk, együtt veszítünk, ezt jegyezze meg mindenki, főleg egy ilyen meccsen, ahol egy pont is döntő lehet! Úgyhogy gratulálok a CSAPATNAK! Nyilván ezen a meccsen sem volt minden rendben, sőt a támadó játékunk még kaotikusabb volt, mint az előzőn, de erre vannak az edzések, dolgozunk tovább, hogy egyre feljebb és feljebb tudjunk lépkedni, mind a tabella, mindpedig játékunk színvonalának lépcsőfokain! Csak így tovább, hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00