Masszív védekezés=újabb siker

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tóth Kitti, Sancilo Alexis

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-19 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Egri VSI KOK 14 22 16 11 63
Óbudai Kaszások U16 14 19 24 21 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 19/15, Korompay 16/3, Márton 4, Szabados 18, Vermes 12
Cs: Balogh 7/3, Kocsis 2, Dulic , Karai, Michel, Pusztai DNP, Lakatos DNP

1. félidő

Nehéz mérkőzés várt ránk az Eger csapata ellen, hiába tűnhetett a tabella és az eddig lejátszott mérkőzések alapján, hogy majd rajt cél győzelmet aratunk soron következő mérkőzésünkön. Ellenfelünk az egész mérkőzés folyamán egy 3-2 néha 2-1-2 zónát játszott, amire ámbár készültünk, még így is okozott kellemetlen meglepetést főleg az első félidő folyamán. Az első negyedben nagyon fegyelmezetlenek voltunk mind támadásban mind védekezésben. Második félidőben volt türelmünk jól körbejártatni a labdát a felállt védelem ellen, rendre megtaláltuk a zóna réseket és nagyon szép sakk-matt kosarakat tudtunk szerezni. Ennek is köszönhetően a negyed közepe fele egy masszív 10 pontos előnyt tudtunk kiharcolni. Sajnos a negyed végére kicsit megzuhantunk mind mentálisan mind fegyelmezettségben és az ellenfél maga javára tudta fordítani a mérkőzést a félidőre.

2. félidő

Jót tett a szünet a csapatnak. Átbeszéltük a hibákat és mentalitásban egy teljesen más társaság jött ki mint amivel befejeztük az első félidőt. A Szabados, Vermes páros stabilitást adott a védekezésnek hátul, elől pedig a Korompay, Kolozsvári duó szállította a szebbnél szebb pontokat. A negyedik negyed elején már 18 pontos különbség alakult ki amivel jól tudtunk sáfárkodni a mérkőzés végéig. A mérkőzés vége fele kicsit bedeszkázták a gyűrűket mindkét csapat oldaláról, de ez mit sem von le a győzelem értékéből. Az eredmény csalóka lehet, de egy kiélezett mérkőzésen arattunk sikert.

Összegzés

Szép győzelmet arattunk, viszonylag kevés pontot kapva! A támadó játékunk az első negyedet leszámítva eredményes volt, mert rendre 20 pont felett dobtunk ami hazai pályán jó teljesítmény. Védekezésünk egy két periódust leszámítva rendben volt, tudtuk teljesíteni az általam kért maximum 60 kapott pont körüli kérésem. Vermes, Szabados kettőstől jó látni, hogy végre stabilan tudják hozni ezt a teljesítményt amit a mai mérkőzésen is( 30 lepattanó körüli teljesítmény együtt, 10 pont feletti „termelés”) . A Korompay/Kolozsvári kettős pedig nehéz pillanatokban dobtak elképesztő kosarakat amik mindig megtolták a csapat szekerét egy két nehéz pillanatban. Kiemelném még a Kocsis, Balogh kettőst is akiknek a mezőny munkája újfent „aranyat”-ért mikor a rotációban pályára kerültek. Megbirkóztak a rájuk tett felelősséggel és maximálisan megszolgálták újfent a bizalmat.

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30