Még mindig nem az igazi

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Pohánka Balázs, Vigh Barnabás

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2021-11-27 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapest Basket/A 12 10 22 9 53
Óbudai Kaszások U16 17 26 19 17 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

BALOGH 26/9, KISS 13/3, Zádor 10/3, Lakatos, Herbák 4
CS: Pusztai 6, Lontay 6, KRAJCSI 10, Lugossy 4, Köcse

1. félidő

Az előző héten – elsősorban a rendkívül pontatlan játékunk miatt, – elszenvedett vereség után javítani szerettünk volna. A cél az volt, hogy összeszedetten, szervezetten kosárlabdázva domináljunk a mérkőzésen. Az eddigi eredmények alapján nekünk állt a zászló a fiatalabb összetételű Mafc-kistestvér, Budapest-Basket csapata ellen.
Nem sikerült a jó kezdés, ugyanabban a cipőben jártunk, amiben az elmúlt héten abbahagytuk…! Hiába teremtettünk jó, viszonylag tiszta helyzeteket, a dobások sorra maradtak ki, nem voltunk elég határozottak, agresszívek a befejezéseknél.
A Krajcsi-Lugossy duó beállása lendített egyet a szekerünkön, ők végre bedobálták a helyzeteiket és megadták az alaphangot egy jobb folytatáshoz, így az első negyed végére el tudtunk egy kicsit lépni a vendégektől.
Feljavultunk elöl is, hátul is, a második negyed 4. percében Zádor hárompontosa volt a jel egy 18-2-es futáshoz, amit – méltóképpen, – Kiss buzzer triplája zárt le a félidő végét jelző dudaszó pillanatában.

2. félidő

Végre lendületbe jöttünk és a szünetben, 20 pont feletti vezetésnél, úgy tűnt, akár egy könnyedebb örömjáték is lehet a második félidő. Ám, mégsem így történt, megint jöttek a pontatlanságok, sok volt a hiba a 3. negyedben, így nem tudtuk tovább növelni az előnyünket. Ellenfelünk zártabban védekezett és nem játszottunk elég gyorsan ahhoz, hogy tisztább helyzeteket teremtsünk. Az újbudaiak minden dicséretet megérdemelnek, mert nagyon harcosan, jó mentalitással játszva vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, a játékrész végére egy 10-0-s futással 56-44-re, 12 pontra is megközelítettek minket.
Ekkor azonban tudtunk váltani és elsősorban – az első félidőben sokat bizonytalankodó, haloványabb játékot produkáló, – a meccs utolsó harmadára feljavuló Balogh teljesítménye, no és persze a szinte zsinórban dobott 13/9 pontja kellett ahhoz, hogy a végére megint nagyobb különbség alakuljon ki a csapatok között.

Összegzés

Még mindig nem az igazi! Nagyon hullámzóan játszunk, két meghatározó játékosunk hiányában nem tudunk egyenletesen, jó ritmusban kosárlabdázni. Mentálisan és fizikálisan is van hová előrelépnünk, sokkal kiegyensúlyozottabban kell teljesítenünk, mert a távlati cél még mindig a csoportgyőzelem! Ahhoz viszont ennél jóval több kell!
Most lesz két hetünk arra, hogy összekapjuk magunkat és a visszatérőkkel magasabb szintre lépjünk!

Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…