Megharcoltunk érte

Helyszín: Göd, Huzella Tivadar Ált. Isk.

Játékvezetők: Bujtor Péter, Lakos Koppány

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2019-11-27 19:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Gödi SE 15 17 16 19 67
Kadett I. (ffi) 17 16 17 27 77

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Medveczky 8, Korpás 7, MAROSSY 9/3, SÁRKÁNY 6, CSOCSÁN 22/3
CS: DURÁNSZKAI 12/3, Vermes 5, Kocsis, Kolozsvári 2, Márkus 4, Németh 2

1. félidő

Az EYBL nemzetközi torna miatt elhalasztott mérkőzést pótoltunk szerda este Gödön. A Huzellában – ebben az iskolában játszanak a pest-megyeiek, – sohasem könnyű érvényesülni a csúszós talaj miatt. Mi is nehezen akklimatizálódtunk a körülményekhez. Vártuk, hogy majd beindulunk, és az előző szombati meccsünk színvonalán tudunk játszani, de ebből nem sok minden valósult meg az első félidőben. Irányítóink nem igazán tudták szervezni játékunkat és emiatt, meg a sok kihagyott helyzet miatt, nem igazán találtuk a ritmust. Szorosan alakult a találkozó, a szünetben 1 ponttal jártunk előrébb.

2. félidő

Nem és nem akart beindulni a szekér, pedig a játék minőségét tekintve jócskán a hazaiak fölé nőttünk, de sokszor a legtisztább helyzeteket is mellé trafáltuk. Koncentrációs zavarokkal küszködtünk, a rossz dobóteljesítményünk miatt nem tudtunk igazán ellépni hazaiaktól. Kétszer is meg tudtunk ugrani 8-9 ponttal, de „gödiek” nem hagyták magukat és felzárkóztak.
A gödiek szót itt azért idézőjelbe kell tenni, hiszen a tehetséges, kiemelkedő játékosuk, Tárkányi jelentette tulajdonképpen az egyedüli veszélyt a gyűrűnkre, azzal, hogy szinte minden támadást ő akart befejezni. A többiek egy-egy leosztásból vagy lecsorgó labdából voltak csak eredményesek. Nem volt könnyű ez ellen a játékstílus ellen védekezni. Végig agresszív emberfogással, csapdázással, ill. váltott védőkkel próbáltuk őt megakadályozni a kosárszerzésben, ami sokszor sikerült, sokszor nem. Tárkányi végül 43/6-ig jutott, ami azért lehetett volna kevesebb!
A hektikus utolsó negyed során többször váltakozott a vezető csapat kiléte, 3 perccel a vége előtt még 2 pontos hátrányban voltunk, és az egy nehéz helyzet is volt. Ám ekkor jött a huszáros hajrá, amit a végig nagyon stabilan és hasznosan játszó Marossy indított egy 8 méteres triplával. Sárkány remekül védekezett a hazaiak pont gyárosán és Csocsán pontjaival ellépve, kb. másfél perc alatt eldöntöttük a meccset, úgy, hogy az utolsó percben már izgulni sem kellett.

Összegzés

Csocsán Marci külön szót érdemel! Mindössze másfél éve kosarazó magas játékosunk triplát dobott, lerohanásból szerzett kosarat, befutásból, pozícióból és támadó lepattanóból is eredményes volt. Különösen a második félidei teljesítménye már-már a klasszis kategóriát súrolta… ! Nem sokkal maradt el mögötte Duránszkai, aki most már hetek óta edzésen is nagy önbizalommal, egyre pontosabban játszik, és ez a mérkőzéseken is visszaköszön.
Nem tudtuk megismételni a Honvéd elleni jó teljesítményünket, nagyon hullámzóan játszottunk. Viszont jól érvényesítettük a fizikális fölényünket, domináltunk a palánkok alatt, sok szép megoldásra is képesek voltunk és végül is ez egy végjáték győzelem volt, ami mindig értékes!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00