Meglepő vereség

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Vigh Balázs, Renkecz Máté

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2022-03-13 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadèmia Kőbánya/B 14 16 28 23 81
Óbudai Kaszások U16 19 18 11 14 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kiss 11/6, Patrik-Pirk 16/6, Zádor 5, Lontay 11, Michel 2, Cs: Beke 13/9, Herbák 2, Pusztai 2, Köcse, Lakatos

1. félidő

Az utóbbi időben javuló tendenciát mutatott a csapatunk. Sérültjeink visszatértével egyre jobban játszott a csapat és bizakodtunk, hogy ez a jó tendencia a mostani mérkőzésen sem fog megszakadni. Sajnos a betegség megint átírta az előre elgondolt forgatókönyvet, de ennek ellenére is győzelemre készültünk. Jól kezdtük a mérkőzést, ellenfelünktől folyamatosan tudtunk ellépni. Voltak pontatlanságok védekezésben, buta eladott labdák, amikből elkerülhető kosarakat kaptunk, de támadásban főleg jó egyéni villanásokkal folyamatosan növelni tudtuk a különbséget. A második negyed közepére kiépítettünk egy megnyugtató 17 pontos előnyt. Ellenfelünk időt kért rendezte sorait, mi pedig sajnos a biztos előny tudatába visszább vettünk. Sorra adtuk el a labdákat, támadásban rossz opciókat választottunk ki, aminek következtében ellenfelünk a félidőben felzárkózót -7 pontra.

2. félidő

A második félidőben azon belül is a harmadik negyedben a vendégcsapat pazar dobó teljesítményt nyújtott. Hiába próbáltunk változtatni a védekezésen ez se segített. Kívülről-belülről szinte kivétel nélkül, aki eldobta a labdát annak kosár volt a jutalma. Védekezésben teljesen puhányok lettünk az idő előrehaladtával, semmilyen ellenállást nem tudtunk kifejteni. Később két emberünk is kivált sérülés miatt így ez teljesen megpecsételte a sorsunkat arra, hogy vissza tudjunk zárkózni ellenfelünkre. Sajnos a sérülések után teljesen hitehagyottak lettünk és a mérkőzés végén már csak a különbség mértéke volt kérdéses.

Összegzés

Jól indult a mérkőzés, de sajnos a lendületünk és az elszántságunk csak a második negyed közepéig tartott. Egy olyan mérkőzésen szenvedtünk vereséget ahol, ha csak a valós tudásunk 60%-át nyújtjuk, a jelenlegi mérkőzés kerettel akkor nyerünk. Ha teljes kerettel lettünk volna, akkor úgy gondolom nem lett volna kérdés a győztes kiléte. De a sportban nincs Ha, így nem menthetjük fel magunkat a hiányzókra hivatkozva, vagy az ellenfél extra harmadik negyedes dobó teljesítménye mögé bújva. Küzdeni akarásnak ,odafigyelésnek és a koncentrációnak a mérkőzés elejétől a végéig kell tartania. Hűen tükrözi, ez a mérkőzés mi van akkor, ha hátradőlünk ideje korán. Ez a vereség jókor jött, hogy rendezzük sorainkat és más szellemiségben és küzdéssel folytassuk a bajnokság hátralévő részében.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00