Megrogyva bár, de törve nem!

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok – 1104 Budapest,

Játékvezetők: Szilágyi Tamás, Németh Fanni

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-10-13 14:40:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapest Csepel 6 10 4 10 16 46
U12 Dűlői Kaszások 8 19 4 10 16 57

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: DEMETER-NYITRAI 3, Eke 3, HALÁSZ 11, Hili 4, Koncz -, Kovács -, Kovács Barcza 1, Körtvélyessy 10, Kun 1, NÉMETH 19, Starcz -, SZÉKELY 5

1. félidő

A forduló második mérkőzését egy hosszabb pihenő után a Budapest Csepel csapatával játszottuk. Tavaly kétszer is találkoztunk a piros mezesekkel, így nagyjából tudtuk mire készüljünk. Ellenfelünk első ötösében küldte fel legjobbját, aki messze képzettebb volt a többieknél. A 7-es számú játékost Balázs őrizte, méghozzá sikeresen, hiszen csak 4 pontra volt képes, ami nem csak Balázs, de a többiek védőmunkáját is dicséri. Támadásban viszont nem remekeltünk mi sem, kihagyott ziccerek, büntetők és képzetlenségi hibák jellemezték játékunkat. Ellenfelünk második ötösében is egy domináns játékos volt, akit Joni remekül hatástalanított, de ebben a negyedben a kiegészítő emberek többet hozzá tudtak tenni. Támadásban ebben a játékrészben voltunk e leghatékonyabbak Ati, Joni és Márk jóvoltából 19 pontot hoztunk össze.

2. félidő

A büntetőzésünk megint nem volt valami fényes, újfent négyet tudtunk elsüllyeszteni, ezzel se előrébb, se hátrébb nem voltunk. Szemmel látható volt, hogy fejben és testben egyaránt kezdünk fáradni, valószínűleg ez volt az oka, hogy a második félidő játékképe a nézhetetlen kategória határait súrolta. A már első félidőt is ellepő lépéshibák száma megsokszorozódott mindkét csapatnál és gyakorlatilag fél percenként szólalt meg a képzetlenségi hibát jelző sípszó. A félidő során többször is közelebb engedtük a piros mezeseket, de valaki mindig tudott tolni egyet a csapat szekerén a 3. negyedben Peti vagy Zach, a negyedikben pedig többnyire Ati vagy Joni, így végül sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Összegzés

Egy nagy pofonból felállva, fáradtan is sikerült megnyernünk a meccset, amiért mindenképpen jár az elismerés! Azonban remélem mindenki érezte, hogy két csapat közt nem kilenc pontnyi különbség volt. Nyilván közrejátszott a fáradtság és meccsek elcsúszása, de ez akkor sem mentség az ekkora mennyiségű képzetlenségi hibára. Sokkal jobban oda kell figyelni az ilyesfajta technikai elemekre, főképp az edzéseken! Nem gondolom, hogy ha az edzéseken meccs sebességgel dogoznánk és minden elindulásra és megállásra odafigyelnénk, akkor ez ennyire kiütközne tét szituációban. Ettől függetlenül a győzelemhez gratulálok a csapatnak, remélem a hibákat kijavítva még sok ilyenben lesz részünk a szezon során! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…