Megtört a jég

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szakáll István, Dr. Jurák Krisztián, Gaál Norbert

Nézők száma: 80

Mérkőzés időpontja: 2020-01-11 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások (NB1) 18 15 20 17 74
Knipl Kft. Bonyhádi KSE 18 15 16 19 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 25/3, ONDIMA 12/3, BENCSIK 20/9, Vígh, Jenei

Cs: van der Meer 4, Bea 6, Koflanovics, Hegedűs, Reiter 5, Keresztesi 2, Kovács

1. félidő 

Rosemond hárompontosával kezdődött meg a pontgyártás a mérkőzésen. Ami után 2 kosár nélküli perc következett. Légiósunk nem hagyott alább, az első 7 pontunkat ő szerezte. Ekkor 7-2-re vezetett csapatunk. Majd egy bonyhádi kosár után Ondima is feliratkozott a pontdobók közé, egy agresszív betörés után. Bár az első percekben is látszott, hogy kőkemény mérkőzés lesz, kőkemény védekezés mellett mindkét csapatnak meg kellett dolgozni a pontjaiért. 9-6-nál Ondima szerzett 2 kosarat, majd Rosemond előbb távolról, aztán egy jó betörést követően talált be. Egy vendég hárompontos után 15-13-ra zárkózott a bonyhádi csapat, 1 büntetővel pedig egy pontos differenciára. Beától szinte azonnal jött a válasz és ismét Rosemond volt eredményes, de két fegyelmezetlen védekezés miatt kiegyenlített 18-18-as első negyedet zártunk. A második játékrészt van der Meer pontjai indították be. Itt sem tudtunk ellépni ellenfelünktől, nagyon kiegyenlített volt a két csapat teljesítménye. Egy bonyhádi triplai után 28-31-re át is vette a vendég csapat a vezetést, büntetőkkel tudtunk zárkózni, ám a vendég csapat erre is tudott kosarat szerezni. Bencsik utolsó percben értékesített hárompontosával egyenlíteni tudtunk és ez az eredmény nem módosult már az első félidőben. Így 33-33-as állásnál kezdték meg 15 perces pihenőjüket a csapatok.

2. félidő 

A félidei dobóversenyt Kocsis Eszter (U14 Leány) nyerte, gratulálunk neki!

Bencsik jó passzának köszönhetően Bea szerzett kosarat a palánk alól. A második félidőben ismét egymásnak feszültek a csapatok és nem tudtunk meglépni a vendég csapattól. 39-39-es állásnál Ondima volt eredményes kintről, két jó védekezésünket pedig Bencsik váltotta pontokra. Rosemond is betalált a vonalról, ezzel már 7 pontos előnyt kidolgozott csapatunk. Védekezési hibáinkból és elhamarkodott támadásink oda vezettek, hogy a vendég csapat, ismét felzárkózott. 1 pontos vezetésnél Rosemond csak egyik büntetőjét tudta értékesíteni. Ekkor érkezett a bonyhádi tripla és ismét a vendég csapat tudhatta magának a vezetést. De nem sokáig. Bencsik hideg vérrel süllyesztett el egy triplát és erre jött még két Ondima büntető. 53-49-es vezetéssel kezdhettük meg az utolsó játékrészt. Gyors kosárral kezdett a vendég csapat. És ismét fiatal hátvédpárosunk, Ondima és Bencsik pontjaival nem hagytuk felzárkózni a vendégeket. Reiter kosarával már 9 pontos előny is volt ami két gyors bonyhádi kosár után 5-re fogyott. Keresztesi jól állt be, egyből kosárral jelentkezett majd Bea két dobását is visszaszedve talált be a festékből.  Kemény védekezésünk fáradtságba űzte bele a bonyhádi csapatot és egyre nagyobb előnyt tudtunk kiépíteni, amit már a mérkőzés végéig tudott tartani csapatunk, így szerzett 74-66-os fontos győzelmet a Bonyhád ellen.

Összegzés 

Gratulálok a csapatomnak! Ha ránézünk a tabellára ez egy nagyon fontos győzelem volt, ráfért a csapatra. Kemény mérkőzéseken vagyunk túl, és örülök, hogy végre megtört a jég, ki tudtunk jönni a negatív szériából. Nagyon pozitív, hogy minden taktikai elemet meg tudtunk valósítani, amit erre a mérkőzésre gyakoroltunk. Külön szót érdemel a védekezésünk, mely 20 eladott labdába kergette bele ellenfelünket. Aki pályára került, az a maximumot nyújtotta és pozitívan tudtak hozzátenni a mérkőzéshez. Remélem, ezzel a győzelemmel ismét egy jó szériát tudunk megkezdeni, amivel esetleg kompenzálhatunk pár korábbi botlásainkat.

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak