Megvan a bronzérem!

Helyszín: Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok

Játékvezetők: Fodor Attila, Gál János, Földi László

Nézők száma: 112

Mérkőzés időpontja: 2019-05-24 18:30:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vásárhelyi Kosársuli 20 14 11 18 63
Óbudai Kaszások KA (NB1) 13 24 17 26 80

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Molnár 4, Ondima 8, Bencsik 6, Jenei 2, TAKÁCS 16, 

Cs: ROSEMOND 22/15, Farkas 7/6, MELEG 13, Reiter 2, Pintér, Baptiszta, Dénes.

1. félidő

Mindkét csapat motiváltan kezdte a mérkőzést. Nem is csoda, hiszen a mindent eldöntő bronz meccsről volt szó. A nyitó negyed első fele ennek megfelelően nagy küzdelmet hozott, azonban egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A negyed második fele viszont fordulatot tartogatott, de sajnos nem számunkra kedvezőt. A hazaiak egyre jobban belelendültek és az első szünetre 7 pontos előnyt alakítottak ki. Jókor jött tehát a pihenő, rendezni kellett a sorainkat. Elképesztő 5 percet sikerült teljesítenünk, aminek köszönhetően nemhogy ledolgoztuk hátrányunkat, de még a vezetést is átvettük 2 ponttal! Mondhatnánk, hogy a lélektani előny biztos tudatában mentünk a félidei szünetre, de az utolsó 1-2 perc sajnos nem sikerült túl jól. Három ponttal vezettünk, teljesen nyílt volt a meccs.

2. félidő

Úgy küldtük pályára a srácokat, hogy ezt a bronzot az első pár percben kell megnyerni. Persze egyáltalán nem egyszerű feladat ez, hiszen teljesen egyértelmű, hogy a vásárhelyiek célja is épp ez volt. Ha eldönteni nem is sikerült a találkozót, hatalmas lépést tettünk a győzelemért a harmadik játékrészben. 6 ponttal nyertük meg ezt a negyedet, így megnyugtató 9 pontos előnnyel fordultunk a záró felvonásra. A srácok pedig a lehető legjobban reagáltak a szituációra. Megnyugodtak, ám az agresszivitásból, a hozzáállásból nem vettek vissza. Sőt, rátettek egy lapáttal. A hazai csapat pedig érthető módon egyre inkább kényszer alatt játszott, de sehogy sem találták a ritmust. A vége tulajdonképpen sima lett, meglepően sima. Az utolsó 1-2 percben már szinte éreztük a győzelem és a bronzérem édes ízét.

Összegzés

A találkozót megelőzően kétszer látogattunk el idén Vásárhelyre és mindkétszer vesztesként voltunk kénytelenek elhagyni a parkettet. A feladat tehát az volt, hogy a bronz párharc döntő meccsén győzzük le először hazai pályán a Kosársuli alapszakasz győztes csapatát. A bronzérmet, az ezüsttel ellentétben megnyerni kell, hát mi egy ilyen győzelemmel szerettük volna lezárni ezt valóban sikeres szezont. Bár hittünk a győzelemben, arra nem gondoltunk, hogy ezt a rendkívül erős vásárhelyi csapatot így meg fogjuk tudni lepni. Boldogok vagyunk és reméljük, hogy szurkolóink velünk együtt örülnek most! Bronzérmes az Óbudai Kaszások felnőtt csapata! Köszönjük szépen az egész éves szurkolást, jövőre megpróbálunk ennél fényesebb érmet szerezni! 🙂

 

A 2018/2019-es Férfi NB1/B Zöld csoportjának bajnoki bronzérme.

Hasonló tartalmak