Megvan az első

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Goda László, Rózsavölgyi Szandra

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-06 12:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi Sportcentrum/A 17 14 5 8 44
Óbudai Kaszások U16 17 9 10 11 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 15/6, Pintye 6, Dulic 2, Szabados 12, Vermes 4
Cs: Balogh 3, Márton 5, Kocsis, Karai, Michel

1. félidő

Sajnos továbbra is hiányos kerettel vághattunk neki az aktuális mérkőzésnek. A csapatból sérülés miatt még mindig a maródiak listáján volt a Korompay, Marossy kettős, illetve betegség miatt Patrik-Pirk, Kiss Koppány duó sem ált még mindig rendelkezésre. Hiába hajthatta a mi malmunkra a vizet, hogy az ellenfelünk 2 nappal a mérkőzés előtt játszott a Pécs csapata ellen, továbbá a hosszú utazás is sokat kivehetett belőlük, még így sem mi számíthattunk a találkozó esélyesének. Ellenfelünk több kiélezett mérkőzést is játszott már ebben a bajnokságban, míg mi nekünk ez volt mindössze a harmadik tétmérkőzésünk idén. Szerencsére ilyen előjelek ellenére is a csapat nagyon nagy elánnal kezdte a mérkőzést. Védekezésünkre nem lehetett panasz szinte az egész mérkőzés folyamán, sok labdát tudtunk szerezni, jó kizárások után meg tudtunk indulni, de sajnos ezeket a kontrákat nem tudtuk kosárral befejezni, mert sokszor rossz döntést hoztunk ezekben a helyzetekben. Mikor passzolni kellett volna rendre rossz helyzetből vállaltunk dobást, mikor dobni kellett volna akkor meg rendre túlpasszoltuk magunkat. A második negyed felétől kezdve sajnos az eddig sem sziporkázó támadásunk meg inkább csődöt mondott, kaptunk pár könnyű kosarat, amivel a félidőben az ellenfél egy 5 pontos előnnyel tudott pihenőre vonulni.

2. félidő

A második félidőben továbbra is nagyon akadozott a támadásunk ,de a stabil védekezésünk még inkább acélosabb lett, aminek hála hamar eltüntettük a hátrányunkat. A negyedik negyedben beálltunk egy zónára, amivel megfogtuk az ellenfelet és tudtunk pár könnyű kosarat szerezni belőle, amivel átvettük a vezetést. Az utolsó percek pedig arról tettek tanúbizonyságot, hogy egyrészt nagy szíve van, a csapatnak másrészt vannak olyan játékosok, akikben megvan az a „vagányság” ami az ilyen szoros mérkőzéseket eldönti. Pintye Ákos az utolsó másodpercekben egy betörés után eleresztette azt a dobást, amivel átvettük a vezetést 10 másodperccel a vége előtt! Ezután sikerült kivédekezni az ellenfél támadását egy remek egyéni védekezéssel Szabados Benjámin részéről, aki ezután a sikeres büntetőjével pontot tett a mérkőzés végére.

Összegzés

Nagyon nagy győzelmet arattunk, amihez gratulálok a csapatnak! Ez a mérkőzés nagybetűs CSAPATMUNKA volt! A védekezésünkkel egy két periódust leszámítva nem volt probléma, inkább a támadásunk volt a hazai pálya ellenére is nagyon rossz. Pintye annak ellenére ,hogy most tért vissza egy hosszú sérülés után, védekezésben nagy stabilitást adott a csapatnak, ami az egyik kulcsa volt a sikerhez. A győztes kosaráról nem is beszélve! Kiemelném még a Szabados, Kolozsvári kettőst is akik kulcs pillanatokban dobtak olyan demoralizáló kosarakat amivel elejét vettük egy nagyobb leszakadásnak továbbá hátukra kapták a csapatot és dobtak pár extra pontot mikor hullámvölgybe kerültünk. Mindenki igyekezett, aki a pályán volt és teljes mértékben odatette magát mindenki!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30