Megvan az első

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Goda László, Rózsavölgyi Szandra

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-06 12:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi Sportcentrum/A 17 14 5 8 44
Óbudai Kaszások U16 17 9 10 11 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 15/6, Pintye 6, Dulic 2, Szabados 12, Vermes 4
Cs: Balogh 3, Márton 5, Kocsis, Karai, Michel

1. félidő

Sajnos továbbra is hiányos kerettel vághattunk neki az aktuális mérkőzésnek. A csapatból sérülés miatt még mindig a maródiak listáján volt a Korompay, Marossy kettős, illetve betegség miatt Patrik-Pirk, Kiss Koppány duó sem ált még mindig rendelkezésre. Hiába hajthatta a mi malmunkra a vizet, hogy az ellenfelünk 2 nappal a mérkőzés előtt játszott a Pécs csapata ellen, továbbá a hosszú utazás is sokat kivehetett belőlük, még így sem mi számíthattunk a találkozó esélyesének. Ellenfelünk több kiélezett mérkőzést is játszott már ebben a bajnokságban, míg mi nekünk ez volt mindössze a harmadik tétmérkőzésünk idén. Szerencsére ilyen előjelek ellenére is a csapat nagyon nagy elánnal kezdte a mérkőzést. Védekezésünkre nem lehetett panasz szinte az egész mérkőzés folyamán, sok labdát tudtunk szerezni, jó kizárások után meg tudtunk indulni, de sajnos ezeket a kontrákat nem tudtuk kosárral befejezni, mert sokszor rossz döntést hoztunk ezekben a helyzetekben. Mikor passzolni kellett volna rendre rossz helyzetből vállaltunk dobást, mikor dobni kellett volna akkor meg rendre túlpasszoltuk magunkat. A második negyed felétől kezdve sajnos az eddig sem sziporkázó támadásunk meg inkább csődöt mondott, kaptunk pár könnyű kosarat, amivel a félidőben az ellenfél egy 5 pontos előnnyel tudott pihenőre vonulni.

2. félidő

A második félidőben továbbra is nagyon akadozott a támadásunk ,de a stabil védekezésünk még inkább acélosabb lett, aminek hála hamar eltüntettük a hátrányunkat. A negyedik negyedben beálltunk egy zónára, amivel megfogtuk az ellenfelet és tudtunk pár könnyű kosarat szerezni belőle, amivel átvettük a vezetést. Az utolsó percek pedig arról tettek tanúbizonyságot, hogy egyrészt nagy szíve van, a csapatnak másrészt vannak olyan játékosok, akikben megvan az a „vagányság” ami az ilyen szoros mérkőzéseket eldönti. Pintye Ákos az utolsó másodpercekben egy betörés után eleresztette azt a dobást, amivel átvettük a vezetést 10 másodperccel a vége előtt! Ezután sikerült kivédekezni az ellenfél támadását egy remek egyéni védekezéssel Szabados Benjámin részéről, aki ezután a sikeres büntetőjével pontot tett a mérkőzés végére.

Összegzés

Nagyon nagy győzelmet arattunk, amihez gratulálok a csapatnak! Ez a mérkőzés nagybetűs CSAPATMUNKA volt! A védekezésünkkel egy két periódust leszámítva nem volt probléma, inkább a támadásunk volt a hazai pálya ellenére is nagyon rossz. Pintye annak ellenére ,hogy most tért vissza egy hosszú sérülés után, védekezésben nagy stabilitást adott a csapatnak, ami az egyik kulcsa volt a sikerhez. A győztes kosaráról nem is beszélve! Kiemelném még a Szabados, Kolozsvári kettőst is akik kulcs pillanatokban dobtak olyan demoralizáló kosarakat amivel elejét vettük egy nagyobb leszakadásnak továbbá hátukra kapták a csapatot és dobtak pár extra pontot mikor hullámvölgybe kerültünk. Mindenki igyekezett, aki a pályán volt és teljes mértékben odatette magát mindenki!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…