Megvan az első idegenben

Helyszín: Oláh Gábor utcai sportcsarnok

Játékvezetők: Gergely Csaba, Horváth Csongor Béla, Nyíri Péter

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2020-10-18 16:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
DEAC U23 12 20 13 21 66
Óbudai Kaszások KA (NB1) 24 25 18 25 92

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 18/6, PUSZTA 13/9, Bencsik 9/3, VARGA 15, HORVÁTH 11

Cs: Bea 5, VÁMOS 11/3, Vigh, Vas-Teplán 1, Hegedűs O. 2, Konta 3/3, SAFRANKA 4

1. félidő 

Több alapemberét is nélkülöző Debrecenhez látogatott felnőtt csapatunk. Már az első percekben magunkhoz vettük a vezetést. Rosemond betöréseiből és magasembereink palánk alatti játékaiból rendre pontok születtek, így pár perc után már 10 pontos különbséget épített ki csapatunk. A fiatal debreceni csapat próbált gyorsan játszani, indításokból sok könnyű kosarat szerezve közelebb tudtak lépni. Higgadt támadásainkból azonban Puszta talált be kétszer a hárompontos vonalon túlról. Magasembereink, Varga és Horváth domináltak a festékben. Ha nem pontokkal, akkor a festékből kiosztott labdáikból születtek a kosarak. A magabiztos vezetés tudatában, a frissen debütáló fiatal junior játékosaink is percekhez jutottak az első félidőben. Konta egyből egy hárompontossal jelentkezett be, Safranka pedig egy leosztott labdából a palánk alól volt eredményes. A félidei szünetet a magabiztos vezetést tudatában, 32-49-es eredménnyel kezdhettük meg.

2. félidő 

A harmadik negyedet nem sikerült azzal a lendülettel elkezdeni, ahogy befejeztük az első félidőt. Sok pontatlansággal kezdett mind a két csapat. Rengeteg kimaradt dobás és eladott labdák jellemezték ezt a játékrészt. Rosemond viszont új lendületet adott a csapatnak és Bea védekezése is segítette csapatunkat. Vámos remek betöréseiből született pontokkal és egy hárompontossal nem hagyta közelebb lépni a debreceni csapatot. A harmadik negyed után 45-67-es eredményt mutatott a tábla. Az utolsó játérészre nem maradtak izgalmak. A negyedik negyedet felszabadultan játszották a fiúk, fiataljaink újra pályára kerültek és helyt álltak.  Az utolsó negyeddel az összes játékrészt sikerült megnyernünk, ezzel magabiztos sikert aratva.

Összegzés 

Sikerült megszereznünk az első idegenbeli győzelmünket is. Egy nagyon fiatal és tehetséges debreceni csapattal tudtunk játszani. Bár kulcsjátékosaikat nélkülözve léptek pályára, tisztességesen helyt álltak. Akadtak nehézségeink a mérkőzést megelőzően, de ez a pályán egyáltalán nem látszódott. A fiúk fegyelmezetten léptek pályára és sikerült megtartani a mérkőzés előtt megbeszélt taktikai dolgokat. Statisztikai dolgokból ki lehet emelni a 10 eladott labdánkat, ami az előző mérkőzésekhez képest elenyésző illetve a 42%-os triplamutatónkat, ami nagyon jó százalék. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, a DEAC-nak pedig sok sikert a folytatáshoz!

 

 

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10