Mérkőzésről mérkőzésre tudtunk fejlődni

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Bujtor Péter, Havas Gábor

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2018-09-09 12:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd 12 8 3 2 8 33
Gyermek I. (ffi) 15 6 7 21 10 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Sárváry 6, Henye 1, Orosházi 1, Németh 2, SERES 5, Hováth 3, SZABÓ 14, Herbák 2, Jarkas 5, GOÓR 10, Krajcsi 5, Gergely 5.

1. félidő

Egy igazán jó iramú, ezen a szinten abszolút színvonalasnak nevezhető mérkőzés kezdett kibontakozni az első negyedben. Mindkét csapat nyílt sisakkal küzdött, cikáztak a gyerekek a pályán. Az apró hibák ellenére koncentráltnak éreztem a mieinket, azért a pár felesleges személyi hibáért kár, amelyeket a túlzott igyekezet okozott. A negyed végén egy dudaszós közelivel ragadtunk magunkhoz hárompontnyi előnyt, de végig fej-fej mellett haladt a két csapat. A maratoni hosszúságú második negyedet (kb. 30 percig játszottuk), a rengeteg sípszó teljesen elnyújtotta. 19-szer állítottuk a vonal mögé a Honvédos fiúkat, emellé még mezőnyben is beütöttünk jó néhány faultot. Nagy gondban voltunk a lepattanók begyűjtésével is, emiatt előfordult, hogy percekig nálunk sem volt a labda, nem dobtunk kosárra. A negyed második felére teljesen szétestünk, jól jött a félidő végét jelző dudaszó.

2. félidő

Jó volt látni, hogy ezúttal figyelnek a dobásra a fiúk, be is vágtunk 7 büntit, amivel talán némi lélektani előnyt is ki tudtunk csikarni magunknak, hiszen a pirosaknak csak három esett be. Hatalmas energiával vágtunk neki a folytatásnak, amivel ellenfelünk egyszerűen nem tudott mit kezdeni. Sorra szereztük a labdákat, amelyekből könnyű kosarak születtek. Lendületes, hajtós játékunkat olykor még Fortuna is jutalmazta, de azt hiszem, megérdemelten. Mind a hat pályára lépő Kaszás fiú kitett magáért és a csapatért, 21:2-re győztünk a harmadik negyedben. Az utolsó nyolc percben is voltak helyzeteink, de nem voltunk már olyan pontosak, mint egy negyeddel korábban. Védekezésben továbbra is igyekeztünk megnehezíteni az ellenfél dolgát, végül a pontatlanságainkat ellensúlyozva sikerült ezt a negyedet is behúzni. Gratulálok fiúk, újabb győzelemnek örülhettünk!

Összegzés

A torna során ez volt a legjobb mérkőzésünk. Voltak egészen kiváló periódusaink a pálya mindkét végén, ezekre kell építkeznünk a következő időszakban. Erre a mérkőzésre a fő feladat a védekezéssel volt kapcsolatos. Nagyon meg akartak ennek felelni a srácok, ebből adódóan rengeteg személyi hibát ítélhettek ellenünk. Amikor megfelelő távolságból és megfelelő technikával igyekeztünk lassítani, megállítani az ellenfelet, akkor nem igazán tudtak velünk mit kezdeni.

Nagyon örülök, hogy sikerült már ilyen korán három ilyen hasznos mérkőzést játszani. Úgy érzem, hogy tapasztalható volt a fejlődés a csapat játékán. Vannak új játékelemek, helyenként mást vagy másképpen hangsúlyozunk, ezt nekik is még szokni kell. Kiderült az is, hogy még rengeteg munka áll előttünk, de az a cél, hogy az élmezőnyhöz tartozzunk egyáltalán nem elvetendő. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk valósítani, az edzéshez és a további mérkőzésekhez hasonalóan, de még jobban kell hozzáállni, mint a hétvégi három ütközethez. Biztosan képesek vagyunk erre, de akarnunk is kell! Minden ténykedésünkkel erre kell törekednünk. Tessék mindenkinek ösztönöznie magát és a társakat is, hogy úgy viselkedjünk, és úgy dolgozzunk, hogy innen már csak előrébb és előrébb tudjunk lépni, a lehető legnagyobb léptekkel.

Zárszóként szeretnék köszönetet mondani az egyesület vezetésének, hogy lehetőséget kaptunk a torna megrendezésére. Szintén köszönet illeti mindkét Kaszás csapat szülői gárdáját, hogy idén is ilyen szívélyes vendéglátókként fogadtuk az érkező csapatokat. Az utolsó köszönetet pedig a szurkolásért, a gyerekek biztatásáért szeretném kifejezni. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • AZ idei szezonunk furcsa, míg az első félévben főleg vereségeket szenvedtünk nálunk erősebb csapatoktól, az elmúlt 2-3 hónapban csak győzelmünk volt, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. Sajnos ez…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-10 Kezdés: 18:00

 • Ellenfelünk akarásban és hozzáállásban mindenképpen nyert ezen a napon, nagyon bátran álltak bele ebbe az összecsapásba. Többek esetében úgy gondolom bőven volt még tartalék, vagy ha nem akkor…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 10:00


 • Mégha létezik is papírforma, csak úgy „működik”, ha mindent megteszünk érte! Ma valami hiányzott belőlünk. Sokszor a vereség után is tudok büszkeséget érezni, most a győzelem mellett se…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-04-09 Kezdés: 16:40

 • U16 Leány
 • A második félidőben nagyon koncentrált kosárlabdát bemutatva, összesen 25 pontot engedélyeztünk, amely után egyhangúlag fejeztük ki elismerésünket a lányok felé, akik sokat léptek előre az elmúlt hetekben és…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 15:00