Mérkőzésről mérkőzésre tudtunk fejlődni

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Bujtor Péter, Havas Gábor

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2018-09-09 12:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd 12 8 3 2 8 33
Gyermek I. (ffi) 15 6 7 21 10 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Sárváry 6, Henye 1, Orosházi 1, Németh 2, SERES 5, Hováth 3, SZABÓ 14, Herbák 2, Jarkas 5, GOÓR 10, Krajcsi 5, Gergely 5.

1. félidő

Egy igazán jó iramú, ezen a szinten abszolút színvonalasnak nevezhető mérkőzés kezdett kibontakozni az első negyedben. Mindkét csapat nyílt sisakkal küzdött, cikáztak a gyerekek a pályán. Az apró hibák ellenére koncentráltnak éreztem a mieinket, azért a pár felesleges személyi hibáért kár, amelyeket a túlzott igyekezet okozott. A negyed végén egy dudaszós közelivel ragadtunk magunkhoz hárompontnyi előnyt, de végig fej-fej mellett haladt a két csapat. A maratoni hosszúságú második negyedet (kb. 30 percig játszottuk), a rengeteg sípszó teljesen elnyújtotta. 19-szer állítottuk a vonal mögé a Honvédos fiúkat, emellé még mezőnyben is beütöttünk jó néhány faultot. Nagy gondban voltunk a lepattanók begyűjtésével is, emiatt előfordult, hogy percekig nálunk sem volt a labda, nem dobtunk kosárra. A negyed második felére teljesen szétestünk, jól jött a félidő végét jelző dudaszó.

2. félidő

Jó volt látni, hogy ezúttal figyelnek a dobásra a fiúk, be is vágtunk 7 büntit, amivel talán némi lélektani előnyt is ki tudtunk csikarni magunknak, hiszen a pirosaknak csak három esett be. Hatalmas energiával vágtunk neki a folytatásnak, amivel ellenfelünk egyszerűen nem tudott mit kezdeni. Sorra szereztük a labdákat, amelyekből könnyű kosarak születtek. Lendületes, hajtós játékunkat olykor még Fortuna is jutalmazta, de azt hiszem, megérdemelten. Mind a hat pályára lépő Kaszás fiú kitett magáért és a csapatért, 21:2-re győztünk a harmadik negyedben. Az utolsó nyolc percben is voltak helyzeteink, de nem voltunk már olyan pontosak, mint egy negyeddel korábban. Védekezésben továbbra is igyekeztünk megnehezíteni az ellenfél dolgát, végül a pontatlanságainkat ellensúlyozva sikerült ezt a negyedet is behúzni. Gratulálok fiúk, újabb győzelemnek örülhettünk!

Összegzés

A torna során ez volt a legjobb mérkőzésünk. Voltak egészen kiváló periódusaink a pálya mindkét végén, ezekre kell építkeznünk a következő időszakban. Erre a mérkőzésre a fő feladat a védekezéssel volt kapcsolatos. Nagyon meg akartak ennek felelni a srácok, ebből adódóan rengeteg személyi hibát ítélhettek ellenünk. Amikor megfelelő távolságból és megfelelő technikával igyekeztünk lassítani, megállítani az ellenfelet, akkor nem igazán tudtak velünk mit kezdeni.

Nagyon örülök, hogy sikerült már ilyen korán három ilyen hasznos mérkőzést játszani. Úgy érzem, hogy tapasztalható volt a fejlődés a csapat játékán. Vannak új játékelemek, helyenként mást vagy másképpen hangsúlyozunk, ezt nekik is még szokni kell. Kiderült az is, hogy még rengeteg munka áll előttünk, de az a cél, hogy az élmezőnyhöz tartozzunk egyáltalán nem elvetendő. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk valósítani, az edzéshez és a további mérkőzésekhez hasonalóan, de még jobban kell hozzáállni, mint a hétvégi három ütközethez. Biztosan képesek vagyunk erre, de akarnunk is kell! Minden ténykedésünkkel erre kell törekednünk. Tessék mindenkinek ösztönöznie magát és a társakat is, hogy úgy viselkedjünk, és úgy dolgozzunk, hogy innen már csak előrébb és előrébb tudjunk lépni, a lehető legnagyobb léptekkel.

Zárszóként szeretnék köszönetet mondani az egyesület vezetésének, hogy lehetőséget kaptunk a torna megrendezésére. Szintén köszönet illeti mindkét Kaszás csapat szülői gárdáját, hogy idén is ilyen szívélyes vendéglátókként fogadtuk az érkező csapatokat. Az utolsó köszönetet pedig a szurkolásért, a gyerekek biztatásáért szeretném kifejezni. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Sima győzelem volt és egyben hasznos is. Fiataljaink folyamatosan fejlődnek és mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban összecsiszolódik a társaság. Várjuk a következő meccset!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2018-10-13 Kezdés: 19:00

 • Serdülő I. (ffi)
 • A mérkőzést sikerült gyorsan eldöntetünk. Nagyobb szerephez juthattak a fiataljaink, akik nem estek kétségbe és szállították a pontokat a jó megmozdulásaikkal. Nagyon örültem a csapat hozzáállásának az egész…

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2018-10-14 Kezdés: 15:00

 • Serdülő I. (ffi)
 • Nagyon jó mérkőzés volt, végig kiélezett csata folyt. Összességében elégedett lehetünk az összképpel, az eddig tanultakat szépen tudták alkalmazni a mérkőzés folyamán. Elkövettünk rutintalanságunkból adódó hibákat, de ezekből…

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2018-10-14 Kezdés: 09:00

 • Junior (ffi)
 • A fiúk a labda feldobásától kezdve gőzerővel törekedtek arra, hogy amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk azt véghez is vigyék. Kértünk nagyon agresszív védekezést, és felszántottuk a pályát. Kértünk…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2018-10-14 Kezdés: 17:30