Mi még aludtunk otthon

U11 Békási Kaszások

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Ha

Játékvezetők: Kutrik Andrea, Fulai Bátor

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-03-08 08:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok 18 9 7 8 6 48
U11 Békási Kaszások 4 12 4 2 6 28

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: Zádor 11, Czirkos 4, Paár 5, Baján 4, Felkai 2, Tas 1, Mogyorósi 1, Kiss 0, Henglár 0, Réthy 0, Juhász 0, Kocsis 0

1. félidő

Az első mérkőzésünket a Kenguru Bajnokság 6. fordulójában a Zuglói Sasok csapata ellen játszottuk. A előző forduló óta készültünk ezekre a mérkőzésekre. Elkezdtünk új dolgokat is gyakorolni. Egyszerűen nem sikerült szinte semmit megvalósítani. A fő probléma a pontosság volt. Bedobásoknál türelmetlenek voltunk, akiknek el kellett volna szakadni azok nem tették meg, ha oda is tudtuk passzolni, akkor pedig vagy kivezettük, vagy elvesztettük.
4 pontot dobtunk, míg az ellenfél 18 at az első negyedben. A második negyedben már voltak jobb megoldások, pontosabb labdavezetések, passzolások, de védekezésben itt sem tudtuk megakadályozni őket. Majdnem mindig csak futottunk vissza, az ellenfél után.

2. félidő

Nem sikerült változtatni a fejekben. Leszegezett fejjel vezettük a labdát, az ellenfél kezébe passzoljuk a labdát. Védekezésben megint csak keressük az emberünket, és futunk utánuk.
A lepattanókat az ellenfél szerzi meg többségében. Ha el is jutottunk a gyűrűig akkor nem voltunk pontosak, és kimaradt a dobás, de volt, hogy közeli dobás helyett inkább a távoli dobást választottuk, bár nem értem, mert üresen mehettünk ziccert dobni. A harmadik negyedben 2 pontot, az utolsó negyedben pedig 6 pontot sikerült dobni.

Összegzés

Igen lehet, hogy reggel volt, vasárnap, de a másik csapatnak akkor miért sikerült gyorsan játszani? Minden csak koncentráció kérdése, és akarat. Ha megakarom állítani a támadót szabályosan akkor megfogom. Sokszor ahelyett, hogy még egy kicsit felgyorsultunk volna, és elé érünk, végig mellette futunk, amiből vagy kosár vagy fault lett a végén.
Támadásban pedig ugyan úgy fel kell gyorsulnunk, mert lassan, kocogva nem lehet elszakadni a védőtől. Akinél pedig a labda van annak pedig figyelnie kell, fel kell nézni labdavezetés közben, hogy lásson a pályán, ő döntse el, hogy tud-e passzolni vagy nem. És amikor passzolni kell, legyen az bedobás, vagy labdavezetésből, akkor ne az ellenfél kezébe passzoljuk. A lassú kezdés után gondoltam felébrednek a srácok a második félidőre, de sajnos nem. Így ezt a mérkőzést elvesztettük.

Hasonló tartalmak

 • Május utolsó hétvégéjén került megrendezésre a serdülő lányok Országos B Döntője, ahova 7. kiemeltként kerültünk. Nagy elánnal készültünk erre a hétvégére és meglepetést szerettünk volna okozni. Az első meccsünket a 2. kiemelt Gödi Gólyákkal játszottuk, akikkel a szezon során azidáig egyszer találkoztunk, ahol vereséget szenvedtünk. Az első…

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00