Mi nyertük a Kaszás fordulót!

Helyszín: Károlyi István Ált. Isk. és Gim – 1041 Bp Erzsébet

Játékvezetők: Szőke Gábor, Mikaczi Ádám

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-12-08 15:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Békási Kaszások 0 0 0 0 0 0
U11 Dűlői Kaszások 0 0 2 0 0 2

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Csikós -, Egri 6, Győr 5, Hidvégi 2, KRAJCSOVICH 11, Lukács 2, Ravasz 3, STERBENZ 3, Szabó -, Sziebert -, YANG 6,

1. félidő

A ”kaszás” fordulón a második meccsünkön egy meccsnyi pihenő után a békási osztaggal mérkőzhettünk meg, akik egy szoros győzelmen voltak túl a római csapat ellen. Ahhoz képest, hogy mi voltunk a frissebbek a két csapat közül, nem mi játszottunk energikusabban, nem mentünk úgy a labdákért és nem voltunk olyan agresszívak, amilyenek tudunk lenni, ezt ellenfelünk ki is használta. Az első negyedben Rejci bácsiék diktálták a tempót és bár védekezésben Szili egész szépen megfogta a békásiak legjobbját, támadásban rengeteg hibával játszottunk, amikor viszont odafigyeltünk, eredményesek tudtunk lenni, ennek is volt köszönhető a negyedben szerzett 8 pontunk. A második negyedben a Jázmin-Panka duó húzta a csapatot, azonban továbbra is sok volt a hiba támadásban. Kihagyott ziccerek és rossz döntések, míg védekezésben többnyire nagyon szép munkát végeztünk, de ha egy pillanatra is lankadt a figyelmünk a békásiak Ákosai egyből büntettek. Ennek eredményeképp nem tudtuk olyan arányban nyerni a negyedet, mint amennyivel tudtuk volna, így az első félidő után még minden kérdés nyitott volt.

2. félidő

A büntetőzésünk is remekül tükrözte az első és a második meccsünk közti különbséget, amilyen jól koncentráltunk az első meccsen, olyan pocsékul a másodikon…a szerencsénk az volt, hogy a másik oldalon sem estek be a dobások. A második félidőre visszatértünk az lső meccsen bevált csapat felosztásra, ami azt jelentette, hogy a békási gólzsák befoltozása Jázmin feladata volt. Ez nem sikerült teljesen, Nimród remek formában játszott, de a többieket hatástalanítani tudtuk, sajnos a negyed végére éreztünk rá csak igazán a helyes védekezésre. A támadásunkat továbbra is káosz jellemezte, nem igazán éreztük, hogy mikor kéne passzolni és mikor kéne 1:1-ezni, így nem is voltunk képesek 5 pontnál többre. A negyedik negyednek három pontos hátránnyal vágtunk neki. Látszott a csapaton az eltökéltség és a győzni akarás, ez a pályán is megmitatkozott, főleg védekezésben nyújtottunk extrát! Gyakorlatilag megfojtottuk Rejci bácsi legénységét, akik képtelenek voltak utat találni a gyűrűnkhöz. Elől Panka jó 1:1-eiből és Szili jó passzaiból operáltunk, a meccs végén viszont Erik lépett elő, 3 gyors kosarával lezárta az érdemi kérdéseket és ezzel megnyertük a mérkőzést!

Összegzés

Gratulálok mindkét csapatnak az izgalmas és fordulatos mérkőzéshez. Sajnos hazudnék, ha azt mondanám, hogy szépen játszottunk, de az is egy erény, ha egy csapat ezen felül tud kerekedni és védekezéséből erőt merítve tud megnyerni egy mérkőzést! Ezen kívül voltak, nagyon szép akcióink, a jövőben azon kell dolgozni, hogy ezekből ne csak egy-kettő legyen, hanem az egész meccsen jellemző elemei legyen a játékunknak. Ehhez edzeni kell tovább, akkor biztosan így lesz! Csak így tovább, hajrá Kaszások, hajrá DŰLŐ!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!