Nagy csatában győztünk az MTK ellen!

U16 Leány

Helyszín: MTK Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: : PAULUS BENCE MÁTÉ, LUKÁCS REZSŐ TAMÁS

Nézők száma: zárt kapu

Mérkőzés időpontja: 2021-12-04 10:30:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 Végeredmény
MTK Budapest 19 16 11 13 4 63
Óbudai Kaszások U16 Leány 11 16 12 20 7 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

NAGY 17, BABAY-BOGNÁR 16, Csocsán 3/3, Sterbenz 6, KUNCZ 16,
Cs: Mahmoud 5, Bene, Kronavetter 1, Krajcsovich 2, Kocsis

1. félidő

Nem kezdtük jól a találkozót, gyorsan hátrányba kerültünk a buta eladott labdák és védekezésbeli fegyelmezetlenségek miatt. Ez „megfogott” minket és ezáltal a támadásban is elbizonytalanodtunk. Második negyedben bár folyamatosan tapadtunk ellenfelünkre, de mindig volt válaszuk. Az első negyedben összeszedett 8 pontos hátrányunkat nem sikerült ledolgoznunk a nagyszünetig.

2. félidő

A harmadik negyedben még mindig sokat hibáztunk, bár 1 pontot tudtunk faragni a hátrányunkból, de messze elmaradtunk az elvárt játékunktól. A negyedik negyedben az egész pályás letámadás hatékonynak bizonyult, úgymond megérkeztünk a mérkőzésbe. Kinga, Viki és Linda jeleskedtek a pontdobásban, így a 34. percben először tudtunk vezetni a találkozón. A vezetést tartottuk, saját kezünkben volt a sorsunk, de a végjátékban elkövettünk rutintalanságból eredő hibákat, így az MTK kiegyenlített és hosszabbítás következett.

Hosszabbítás
Az első percben nem esett kosár, mindkét csapat kapkodott. Mi tudtunk előbb megnyugodni, mikor Fruzsi hárompontosa célt ért, melyet Kinga és Lili 1-1 büntetője követett. Ezután buta faultokat ütöttünk dobás közben és mezőnyben is, így a büntető vonalra állítottuk az MTK-s játékosokat. Ők többet hibáztak, nálunk pedig Linda a mérkőzés végén mindkettő kiharcolt büntetőjét bedobta.

Összegzés

Tipikus az a mérkőzés volt, hogy nagyon rosszul játszottunk és csak a szívünk és akaratunk vitt minket előre. Egész mérkőzés alatt kapkodtunk, nem találtuk a ritmusunkat. Örülök, hogy így is meg tudtunk nyerni a találkozót, mely a továbbjutás miatt extra fontos volt. Le a kalappal a lányok előtt, mert kitették a szívüket a pályára és végig hittek a sikerben. Keményen dolgozunk tovább, két hét múlva hazai pályán a BEAC ellen szeretnénk szépen lezárni az alapszakaszt és első helyen továbbmenni a rájátszásba.

Hasonló tartalmak


  • Gratulálok a Jászberénynek, jó csapatot hoztak össze a piros csoportos bajnokságra. A most érkezett két játékossal – Dukiccsal és Kucsorával – tovább erősödtek. Én elégedett vagyok a saját…

    Bajnokság: NB1

    Időpont: 2022-01-15 Kezdés: 17:30


  • Igazi rangadó volt ez a mérkőzés. Egyik csapat sem tudott igazán ellépni a másiktól, ez pedig 40 perces izgalmat hozott. Az ilyen mérkőzések adnak hozzá igazán egy játékos…

    Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

    Időpont: 2022-01-15 Kezdés: 19:30