Nagy győzelmet arattunk

Helyszín: Budapest, Erzsébet u. 69, 1041

Játékvezetők: Matóczay Bálint, Szabó István VB elnök: Scwhartz

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-11-23 10:30:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 h2 Végeredmény
Kiss Lenke KS 22 16 14 26 11 8 97
Női Serdülő 18 21 22 17 11 12 101

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: CZIRKOS 39/3, Nagy 13, EVELLEI 22, Kronavetter 7, Marosvölgyi 8/3, Csocsán, Csonka, Mahmoud 4, Bobvos 5, Bene, Henglár 2, Sterbenz 1

1. félidő

A középházi alapszakasz 3. fordulóját játszottuk, a 6. héten belül. Eddig 2 győzelem 2 vereség volt a mérlegünk, azonban a Kiss Lenke csapatával még nem találkoztunk.
Az előző fordulóhoz képest variáltunk egy picit az ötösökön, látszott is a játékunkon, hogy nem az igazi az összhang ebben az összeállításban. Egészen nagy csatát hozott már az első negyed is, mi kezdtünk jobban de a negyed végére már a sárga-kék mezeseknél volt az előny. Sok eladott labda, mellé a labdás védésünk nem volt megfelelő.
Második negyedben szintén kiegyenlített küzdelem zajlott, a negyed nagy részében ellenfelünk vezetett, ez utolsó két percben azonban átvettük a vezetést. Itt is a sok eladott labda mellé, ugyanúgy gyenge volt a labdásvédésünk. Nagy Viki mindkét oldalt gyűjtötte a faultokat, de mindenféleképp ki kell emelni a 12/11 bedobott büntetőjét ebben a játékrészben!

2. félidő

A harmadik negyedben támadásban és védekezésben is jót nyújtottunk, 10 pontos előnyünk is volt. Sajnos több játékosunk is faultproblémákkal küzdött. A negyedik negyedben ellenfelünk óriási küzdéssel, folyamatosan dolgozta le a különbséget. Nem tudtunk megújulni, védekezésünk átjáróház lett teljesen. A 9.-ik perc végén már 76-72 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára… Innen egy Panka büntető, és egy Mandus gyorsindítás ziccer következett és már csak egy pont volt közte. Itt azonban, megint ellenfelünk dobott egy könnyű közelit. Következő támadásunkból nem sikerült válaszolnunk, 20 mp volt hátra és védekeznünk kellett. Ellenfelünk elkapkodta és korán rádobott, a lepattanó utáni kavarodásból hozzánk került a labda. 6 másodpercnél Panka elindult, labdavezetésből beleállt egy triplába emberről, és BANG!!! Jöhetett a túlóra.
Az első hosszabbitásban fej-fej mellett haladt a két csapat, végül a hazaiak mentették büntetővel második ráadásra a találkozót. A másodikban már mindkét csapatból igen sok húzó ember kipontozódott, nálunk azonban maradt még egy extra teljesítményt hozó lány. Panka 11 pontot dobott a második hosszabbításban.

Összegzés

A vártnál sokkal nehezebben hoztuk a győzelmet, idén már másodjára játszottunk két hosszabbításos találkozót, és másodjára nyertük meg. Legutóbb ellenünk mentettek utolsó másodperces hármassal, most mi mentettük a meccset ilyen formában. Rengeteg védekezésbeli hibánk volt, ami fakadt fizikai hátrányból, illetve pontatlan technikából. Támadásban rengeteget hibáztunk ellenfelünk letámadása ellen. Nem csak a csapdák ellen adogattuk el a labdákat, hanem az utána lévő három kettőket oldottuk meg sokszor rosszul. Meg kellett küzdenünk a csúszós parkettával, több asztalszemélyzeti hibával, illetve egy egészen érdekes bírói felfogással. Szerencsére a végén mi örülhettünk, úgyhogy meglátogattuk a méltán híres közelben levő Horváth Cukrászdát! Mindenkinek jár a csapatból a dicséret mert ezt a győzelmet közösen harcoltuk ki, mindenki hozzátett, élt a kispad és a pályán is mindenki kűzdött-harcolt! Pankát és Hannát külön ki kell emelnem mert előbbi 39 pont 19 lepattanó, több clutch megmozdulásos teljesítménye nem mindennapi, utóbbi 22 pont, 15 lepattanója is óriási meló volt!
(Fun-fact: a két csapat együtt 118 labdát adott el, ez szinte biztos Guienness rekord, ebből mi 61, ellenfelünk 57 labdával vette ki a részét! Ezt nagyon nagyon le kéne faragnunk)
Szép volt Lányok!!! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…