Nagy iramú meccset nyertünk

Gyermek I. (ffi)

Helyszín: Tüske csarnok – 1. terem

Játékvezetők: Gaál Norbert, Horváth Kinga

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2018-10-06 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
BLF Kenguruk 14 11 3 11 9 48
Gyermek I. (ffi) 17 14 5 22 8 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Németh 5, Seres 11, Horváth 8, Neszmélyi 8, Sárváry 4, Szabó 1, HERBÁK 6, JARKAS 9, Krajcsi, Goór 4, TÓTH 6, GERGELY 11.

1. félidő

Végre elrajtolt a bajnoki szezon, hivatalos meccset játszhattunk szombat reggel. A B-csoportban kezdtük meg a szereplés, azok ellen a BLF-es gyerekek ellen, akikkel tavaly a Süni kupán találkoztunk. Váltakozva estek a kosarak az első negyedben, hol nekünk, hol ellenfelünknek voltak jobb időszakai. Ez a második negyedre is teljesen igaz volt, egyik csapat sem tudott tartósan jól teljesíteni, így nem nőtt markánsan a különbség. Viszont kosárban gazdag első félidőt produkált a két gárda, és sikerült mindkét negyedet 3-3 ponttal megnyernünk.

2. félidő

A közepes büntetőzés után a harmadik negyed hozta meg az áttörést. Jó ritmust fogtunk, a szerzett labdákból szépen és gyorsan tudtunk támadni, ezekből a könnyű gólokból pedig közel húsz pontos előnyt építettünk. A negyedik negyedre kicsit esett a színvonal, ami elsősorban annak volt betudható, hogy már nem abban a felfogásban kosárlabdáztunk, mint korábban. A rossz döntéseink okán pedig nem tudtunk annyi kosarat dobni, mint korábban. Szerencsére védekezésben nem estünk szét teljesen, így az utolsó percekben a győzelmünk már nem forgott veszélyben. Gratula srácok, megvan az első!

Összegzés

A fő hangsúlyt a védekezésre fektettük. Rengeteg energiát raktak bele időnként a fiúk, ekkor rendre hibára tudtuk kényszeríteni a másik csapatot. Nagy volt a rohanás, és mikor az energia elfogyott és lankadt a koncentráció, akkor viszont ellenfelünk büntetett. Szoknunk kell még azt, hogy támadásban és védekezésben is egyaránt a maximumra törekszünk. A számtalan mellédobott ziccer is azt mutatta, hogy az állóképességünkön még van javítani való. Ettől függetlenül voltak bőséggel pozitívumok a játékunkban, meg-meglátszott az, mit szeretnénk csinálni a pályán. Az edzéseken törekednünk kell arra, tovább javuljunk, fejlődjünk. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00