Nagy különbségű győzelem a nyitányon!

Serdülő (női)

Helyszín: 8749 Zalakaros Móra Ferenc Általános Iskola Liget

Játékvezetők: Németh Csaba János, Imre Márk, MKOSZ Ellenőr: Sill

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 12:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kanizsa DKK 9 15 14 10 48
Női Serdülő 30 19 27 23 99

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: CSOCSÁN, Csonka 3, Mahmoud 4, CSICSVÁRI 10, Kronavetter 4, Rompos, Bobvos 4, HENGLÁR 8, EVELLEI 23, Nagy 10, Marosvölgyi 8, CZIRKOS 25.

1. félidő

Február második hétvégéjén került megrendezésre a főtábla selejtező első fordulója. A nyugati csoportban második helyen végezvén kedvező csoportbeosztást kaptunk, első ellenfelünk a rendező Kanizsai DKK volt, akik a regionális bajnokságot megnyerve kvalifikálták maguk.
Nagyon jó lendületű bemelegítést csináltunk, sebességben és koncentrációban is ott voltunk. A meccs első másfél percében ez nem jött elő, itt több hibát csináltunk, mint onnantól nyolc és fél percig. Az elején 6-4 is volt oda, de utána beindultunk és sorra szereztük a kosarakat, Fruzsi és Mandus vezérletével elképesztő agresszivitással védekeztünk mezőnyben. A szerzett labdákból nagyon jól fejeztük be a leindításokat.
Második sora volt erősebb az ellenfelünknek, köztük egy igen nagy lánnyal. Több felállt támadást csináltunk, mint kellett volna, mezőnybeli agresszivitásunk csökkent, így a szerzett labdáink és gyorsindításaink is. A kékek 5-ös számú játékosa igen sok borsot tört az orrunk alá.

2. félidő

Nem volt rossz a második ötösünk agresszivitása, de a folytatásban mindenféleképpen az első negyed mezőny védekezését szerettük volna látni.
Ez meg is valósult, sorra tudtuk lerohanni a kanizsaiakat, vagy felállt védelem ellen játszottunk kreatívan. Az első 5 percben 23 pontot is szereztünk. A negyed második felében kicsit szétesett a játékképünk, és az utolsó percek a kék mezesekről szóltak.
A negyedik negyed elején megint rohantunk egy nagyobbat, nagyon szép befutásokkal sorra jó helyzeteket alakítottunk ki. A végére már csak az volt a kérdés, hogy össze tudjuk e hozni 100 pontot, több lehetőségünk is volt a negyed során, végül 1 pont hiányzott.

Összegzés

Három meccsünkből egy győzelmet muszáj volt gyűjtenünk a továbbjutáshoz, ez rögtön kezdésnek sikerült, így innentől görcs nélkül, nyomás nélkül játszhattunk tovább a tornán. Nem tudtuk előre, hogy ellenfelünk, milyen játékerőt képvisel a vártnál talán könnyedebben tudtunk nyerni. Panka és Hanna rövid idő alatt jó mezőnyszázalékkal dobott sok pontot, Viki és Zsófi előkészítésben vette ki leginkább a részét. Zelma lendületes és hasznos játékának kifejezetten örültem. Mezőnyben mindenki szépen és hasznosan dolgozott agresszív labdás védésünk kifejezetten tetszett! Szép volt Lányok!

Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…