Nagy különbségű győzelem a nyitányon!

Serdülő (női)

Helyszín: 8749 Zalakaros Móra Ferenc Általános Iskola Liget

Játékvezetők: Németh Csaba János, Imre Márk, MKOSZ Ellenőr: Sill

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 12:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kanizsa DKK 9 15 14 10 48
Női Serdülő 30 19 27 23 99

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: CSOCSÁN, Csonka 3, Mahmoud 4, CSICSVÁRI 10, Kronavetter 4, Rompos, Bobvos 4, HENGLÁR 8, EVELLEI 23, Nagy 10, Marosvölgyi 8, CZIRKOS 25.

1. félidő

Február második hétvégéjén került megrendezésre a főtábla selejtező első fordulója. A nyugati csoportban második helyen végezvén kedvező csoportbeosztást kaptunk, első ellenfelünk a rendező Kanizsai DKK volt, akik a regionális bajnokságot megnyerve kvalifikálták maguk.
Nagyon jó lendületű bemelegítést csináltunk, sebességben és koncentrációban is ott voltunk. A meccs első másfél percében ez nem jött elő, itt több hibát csináltunk, mint onnantól nyolc és fél percig. Az elején 6-4 is volt oda, de utána beindultunk és sorra szereztük a kosarakat, Fruzsi és Mandus vezérletével elképesztő agresszivitással védekeztünk mezőnyben. A szerzett labdákból nagyon jól fejeztük be a leindításokat.
Második sora volt erősebb az ellenfelünknek, köztük egy igen nagy lánnyal. Több felállt támadást csináltunk, mint kellett volna, mezőnybeli agresszivitásunk csökkent, így a szerzett labdáink és gyorsindításaink is. A kékek 5-ös számú játékosa igen sok borsot tört az orrunk alá.

2. félidő

Nem volt rossz a második ötösünk agresszivitása, de a folytatásban mindenféleképpen az első negyed mezőny védekezését szerettük volna látni.
Ez meg is valósult, sorra tudtuk lerohanni a kanizsaiakat, vagy felállt védelem ellen játszottunk kreatívan. Az első 5 percben 23 pontot is szereztünk. A negyed második felében kicsit szétesett a játékképünk, és az utolsó percek a kék mezesekről szóltak.
A negyedik negyed elején megint rohantunk egy nagyobbat, nagyon szép befutásokkal sorra jó helyzeteket alakítottunk ki. A végére már csak az volt a kérdés, hogy össze tudjuk e hozni 100 pontot, több lehetőségünk is volt a negyed során, végül 1 pont hiányzott.

Összegzés

Három meccsünkből egy győzelmet muszáj volt gyűjtenünk a továbbjutáshoz, ez rögtön kezdésnek sikerült, így innentől görcs nélkül, nyomás nélkül játszhattunk tovább a tornán. Nem tudtuk előre, hogy ellenfelünk, milyen játékerőt képvisel a vártnál talán könnyedebben tudtunk nyerni. Panka és Hanna rövid idő alatt jó mezőnyszázalékkal dobott sok pontot, Viki és Zsófi előkészítésben vette ki leginkább a részét. Zelma lendületes és hasznos játékának kifejezetten örültem. Mezőnyben mindenki szépen és hasznosan dolgozott agresszív labdás védésünk kifejezetten tetszett! Szép volt Lányok!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…