Nagy különbségű győzelem a nyitányon!

Serdülő (női)

Helyszín: 8749 Zalakaros Móra Ferenc Általános Iskola Liget

Játékvezetők: Németh Csaba János, Imre Márk, MKOSZ Ellenőr: Sill

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 12:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kanizsa DKK 9 15 14 10 48
Női Serdülő 30 19 27 23 99

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: CSOCSÁN, Csonka 3, Mahmoud 4, CSICSVÁRI 10, Kronavetter 4, Rompos, Bobvos 4, HENGLÁR 8, EVELLEI 23, Nagy 10, Marosvölgyi 8, CZIRKOS 25.

1. félidő

Február második hétvégéjén került megrendezésre a főtábla selejtező első fordulója. A nyugati csoportban második helyen végezvén kedvező csoportbeosztást kaptunk, első ellenfelünk a rendező Kanizsai DKK volt, akik a regionális bajnokságot megnyerve kvalifikálták maguk.
Nagyon jó lendületű bemelegítést csináltunk, sebességben és koncentrációban is ott voltunk. A meccs első másfél percében ez nem jött elő, itt több hibát csináltunk, mint onnantól nyolc és fél percig. Az elején 6-4 is volt oda, de utána beindultunk és sorra szereztük a kosarakat, Fruzsi és Mandus vezérletével elképesztő agresszivitással védekeztünk mezőnyben. A szerzett labdákból nagyon jól fejeztük be a leindításokat.
Második sora volt erősebb az ellenfelünknek, köztük egy igen nagy lánnyal. Több felállt támadást csináltunk, mint kellett volna, mezőnybeli agresszivitásunk csökkent, így a szerzett labdáink és gyorsindításaink is. A kékek 5-ös számú játékosa igen sok borsot tört az orrunk alá.

2. félidő

Nem volt rossz a második ötösünk agresszivitása, de a folytatásban mindenféleképpen az első negyed mezőny védekezését szerettük volna látni.
Ez meg is valósult, sorra tudtuk lerohanni a kanizsaiakat, vagy felállt védelem ellen játszottunk kreatívan. Az első 5 percben 23 pontot is szereztünk. A negyed második felében kicsit szétesett a játékképünk, és az utolsó percek a kék mezesekről szóltak.
A negyedik negyed elején megint rohantunk egy nagyobbat, nagyon szép befutásokkal sorra jó helyzeteket alakítottunk ki. A végére már csak az volt a kérdés, hogy össze tudjuk e hozni 100 pontot, több lehetőségünk is volt a negyed során, végül 1 pont hiányzott.

Összegzés

Három meccsünkből egy győzelmet muszáj volt gyűjtenünk a továbbjutáshoz, ez rögtön kezdésnek sikerült, így innentől görcs nélkül, nyomás nélkül játszhattunk tovább a tornán. Nem tudtuk előre, hogy ellenfelünk, milyen játékerőt képvisel a vártnál talán könnyedebben tudtunk nyerni. Panka és Hanna rövid idő alatt jó mezőnyszázalékkal dobott sok pontot, Viki és Zsófi előkészítésben vette ki leginkább a részét. Zelma lendületes és hasznos játékának kifejezetten örültem. Mezőnyben mindenki szépen és hasznosan dolgozott agresszív labdás védésünk kifejezetten tetszett! Szép volt Lányok!

Hasonló tartalmak

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30

 • Az előző fordulóban, kifejezetten jó játékkal, majdnem sikerült győzelemmel távoznunk Szolnokról! Bár fájt a vereség, azt lehetett érezni a srácokon, hogy összességében erősebbek lehetünk ezután a pofon után.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 11:30

 • U12 Fiú
 • Azért indultunk, el ebben a bajnokságban hogy mind a 22 fő aki tagja az edzőcsoportnak játéklehetőséghez jusson. Természetes, hogy az erősebb csapatok nagy arányban győznek ellenünk, azonban nem…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2023-03-18 Kezdés: 13:30

 • Szombaton leány serdülő csapatunk Gödre utazott, a szezon hátralévő részében pedig a bajnokság 21-24. helyéért játszhatunk. Ebben a fordulóban két olyan alakulattal találkoztunk, akikkel a korábbiakban még nem volt szerencsénk. Az első mérkőzésen a Gödi Kiscicák csapata ellen mérkőztünk meg, ahol az utolsó pillanatokban még büntetőt dobhattunk…