Nagy küzdés = nagy győzelem

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Kruk Melinda, Szőts Dávid

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2022-03-30 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Alba Fehérvár 14 25 17 17 73
Óbudai Kaszások U18 24 16 24 18 82

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Korompay 5, Varsányi 5, FORRÓ 12, DÓCS 33/6, Csocsán
Cs: DOBOSSY 10, Szabados 5, Antal 2, SIPOS 9, Kolozsvári, Orbán 1

1. félidő

Jól alakultak a dolgok az elmúlt hetekben, jó passzban voltunk, bár még mindig nem teljes csapattal, de bizakodva vártuk az Alba elleni meccset, azonban azt előre tudtuk, hogy cseppet sem lesz könnyű összecsapás!
Támadóoldalon jól dolgoztunk az első negyed első felében, de védőoldalon rengeteg támadólepattanót engedélyeztünk a vendégeknek, amivel éltek is, ezért szorosan alakult az eleje. A negyed második felétől harcosabb, agresszívebb lett a védekezésünk, így fokozatosan el tudtunk lépni a vendégektől. A második negyed 4. percében már 12 ponttal is vezettünk, ám a végig remekül triplázó fehérváriak tapadtak ránk, sőt egy szinte dudaszós kintivel – ami már sokadik ilyen nagyjából utolsó másodperces találatuk volt, – 1 pontra zárkóztak a szünetre.

2. félidő

A második félidő igazi húzd meg, ereszd meg játékot hozott, elléptünk pár ponttal, azonban a felszabadultan, teher nélkül kosarazó vendégek nem engedték leszakítani magukat. A kulcs talán az volt a végjátékban, hogy nem tudták átvenni a vezetést és mi pedig a kiélezett helyzetekben nagyon jól vizsgáztunk, amikor kellett, mindig be tudtunk találni. Dobossy, Forró is rendkívül fontos kosarakat dobott a végén, Dócs pedig ismét tarthatatlannak bizonyult. A még messze nem százalékos Orbán beállása is döntő volt, tartást adott a csapatunknak.

Összegzés

Nagyon nehéz meccs volt, ahogy vártuk. Egy kicsit szerencsésen is alakultak a dolgok számunkra, ellenfelünk rögtön az elején sérülés miatt elvesztette kezdő centerét, akinek ezúton is jobbulást kívánunk! Ma nem igazán úgy védekeztünk, ahogy szerettünk volna, nem tudtunk nyomást helyezni ellenfelünkre. A fehérváriak sokkal frissebbek voltak, ez nagyon érződött. Majd két hete nem volt meccsük a juniorban és U-20-ban is keveset játszottak. Ez döntő is lehetett volna egy ilyen sorozatterhelésnél, de ma mentálisan erősek voltunk és amikor nagyon kellett, tudtunk csavarni a dolgokon. Pár hete még lehet, hogy elvesztettük volna ezt a meccset, úgyhogy nagyon örülünk ennek az újabb sikernek!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00