Nagy lehetőséget szalasztottunk el

Gyermek I. (ffi)

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Horváth Kinga, Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-01-26 15:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
MAFC Gabányi 12 15 6 14 23 70
Gyermek I. (ffi) 9 15 6 15 9 54

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Németh 3, Seres 5, Horváth, Kőszeghy 7, Orosházi 5, Sárváry 3, Szabó 3, Herbák 7, Jarkas 8, KRAJCSI 10, Goór 1, Gergely 2.

1. félidő

A MAFC csapatából voltak hiányzók, meglepetésre vereséget szenvedtek a Honvédtól. Fáradtan várták tehát az ellenünk vívott csatát. Összeszedetten, koncentráltan, kulturált kosárlabdát mutatva kezdtük a mérkőzést. Apró hibák ellenére jól védekeztünk, és türelmesen járattuk a labdát támadásban. Öt perc elteltével az volt az érzés, mintha mégsem harapnánk a vér szagára, időt is kértünk ennek megerősítésére. Sajnos nemhogy felpörögtünk, teljesen kiengedtünk, amit megbüntettek az újbudaiak. A második negyed újra jól indult 15:12-re vezettünk, aztán itt is szétestünk, ráadásul korábban, mint az első negyedben. Bosszantó volt, az utolsó másodpercekben nekünk ajándékozott hat büntetőből mindössze kettő ment jó helyre.

2. félidő

A félidőben sem javult sokat a találati arányunk a vonal mögül, 50%-os teljesítményünkre ellenfelünk azonos választ adott. Semmi nem volt veszve, bíztam benne, hogy a második negyedben hittel és lendülettel kosarazunk majd. 36:35-re vezettünk, majd 38:42 oda. 45:42 ide, majd 45:47 oda. Hullámzóan teljesítettünk, ellenfelünket a hibáink tartották életben. Elpuskázott támadásainkat rendre gyors kontrákkal büntették. A záró játékrész kezdete előtt is még nyitott volt a mérkőzés. 49:47-re újra mi vezettünk, innentől azonban teljesen elhagytuk magunkat. Nem küzdöttünk, nem védekeztünk, nem értünk vissza az indításokra, melyek újból a mi hibáinkból születtek. A legvégén bugyuta hibákat vétettünk, amivel indokolatlanul nagy lett a különbség.

Összegzés

Azt gondolom, hogy adva volt a lehetőség a győzelemre. Lehet, hogy idén ilyen már nem lesz még egyszer. Nem éltünk vele. Nem tudtunk igazán nyomást helyezni a fáradt MAFC játékosokra, fejben és lélekben, később pedig testben is gyengék voltunk. Egy ilyen mérkőzésen kiéhezett vadállatként kell az ellenfélre támadni, önbizalomtól telve megpróbálni átgázolni rajtuk. Fáradtak voltak és nem várt vereségből jöttek. Nem hittünk abban, hogy megnyerhetjük ezt a mérkőzést és nem akartunk jobbak lenni náluk. Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, amit elsősorban nekünk köszönhetnek. Megadtuk nekik erre a lehetőséget. És ez nagyon szomorú és fájdalmas is egyben.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…