Nagy lehetőséget szalasztottunk el

Helyszín: Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok

Játékvezetők: Györfy Rúben, dr. Szakáll István Zoltán, Németh Pa

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
OMNIA Pub & Food Békés 29 13 20 24 86
Óbudai Kaszások KA (NB1) 19 11 21 11 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 16, ONDIMA 14/6, BENCSIK 10, Vígh 6, Bea 6
Cs: Jenei 4, Koflanovics, Vámos 6/3, Hegedűs, Reiter, Kovács

1. félidő

Nehéz mérkőzésre lehetett számítani. Haza pályán ugyanis fájó, 1 pontos fájó vereséget szenvedett csapatunk. Rosemond kosarával mi szereztünk a találkozó első pontjait. Ondima kosarával tovább nőtt pontjaink száma, azonban a Békés hamar átvette a vezetést. Rendre védekezési hibáinkat kihasználva, könnyű kosarakat szereztek. Öt perc után már 15-8 vezetést tudhattak magukénak. Vígh kosarával egy 2 perces pontnélküliséget sikerült megtörni, ekkor viszont már 18-10-re vezetett ellenfelünk. Pontatlan támadásvezetésinkből, sorra nem sikerült kosarakat szereznünk, mely hibákat védekezésben sem tudtunk feledtetni. Bencsik kosaraival úgy tűnt 10 pont alá be tudunk jönni az első negyed végén, ám egy utolsó másodperces békési kosárral ismét tíz volt a differenciál. A második játékrészt teljesen szétesve kezdtük. 16 pont is volt már a két csapat között. Rosemond és Bea duó próbálta csapatunkat zárkóztatni, de ezzel is csak 12 pontra sikerült közelebb kerülni. Egy következő roham után, ismét 10 pont alá került csapatunk ám egy egy Békési tripla még esett a félidő vége előtt. 42-30-al zárult az első félidő.

2. félidő

Zsinórban 8 ponttal kezdte a Békés a második félidőt. Ami csapatunktól válasz nélkül maradt. Bencsik szerezte a csapat első négy pontját, amihez csatlakozott Ondima és Jenei is. Ismét Ondima jó momentuma következett, egy hárompontost süllyesztett el. Rosemond büntetői pedig 11 pontra csökkentette a különbséget az utolsó játékrész előtt. Ismét amerikaink nyitotta a pontgyártást a negyedik negyedben, ezzel 10 pont alá került csapatunk. Védekezésünkkel ám még mindig bajok voltak és gyors válasz érkezett a Békéstől, mégpedig két hárompontos formájában. A különbség tovább nőtt egészen 18 pontig. Itt voltak momentumai csapatunknak, viszont a 36. percben már teljes leolvadás és 20 pontos különbség épült ki. Kozmetikázni se tudtunk már ezen a különbségen a vége pedig teljes szétesés és 25 pontos vereség a Békés otthonában.

Összegzés

Gratulálunk a Békés csapatának! A játék minden elemében felülmúltak minket, így megérdemelten nyerték meg a találkozót. Nagyon fájó vereség ez, úgy készültünk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. A tabellára nézve láthatjuk, hogy közvetlen riválisaink számunkra kedvező vereséget szenvedtek, ezért lett volna fontos megnyerni ezt a mérkőzést. Sajnálom, hogy két ilyen jó mérkőzés és győzelem után, ilyen rossz mérkőzést sikerült játszanunk. Ismét nem tudtunk élni az eséllyel és bebiztosítani a helyünket a tabellán. Az alapszakasznak viszont nincs vége, készülünk a következő fordulóra és harcolunk tovább.

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00