Nagy meccs, nagy fegyvertény

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tahin András, Paulus Bence

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-03-31 09:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC/A 18 18 15 16 67
Kadett I. (ffi) 21 15 18 15 69

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: DOBOSSY 12/3, VARSÁNYI 6/3, ORBÁN 13, DÓCS 9, SAFRANKA 23
CS: CSOCSÁN 4, Vasali, FEY, Korpás, Chabot, Katona 2

1. félidő

A budapesti felsőházi-rájátszásban U-15-ös rangadóra készülődtünk vasárnap reggel. A 2004-es Mafc látogatott hozzánk és most már úgy éreztük, vagyunk olyan erősek, hogy a rangadó kifejezés helytálló lehet a meccs kapcsán, és nagy csatára késztessük – az idei szezonra két meghatározó, ex-Vasasos játékossal is erősödő – tavalyi országos 5. helyezettet!
Eléggé feltorlódtak a mérkőzéseink a hétvégére, pénteken és szombaton is volt regionális meccsünk, így ezeket arra használtuk fel, hogy vasárnap reggelre a lehető legjobb állapotba kerüljünk.
A Mafc nem teljes kerettel érkezett, így még inkább esélyünk volt arra, hogy egy jó meccset játszunk velük.
Egállal zárult az első félidő, ami jól mutatta, hogy mennyire kiegyenlített a találkozó. Az első negyedben még voltak nagyobb hullámzások, hol az egyik hol a másik csapat produkált egy-egy jobb sorozatot. A második negyedtől szinte felváltva estek a kosarak, fej-fej mellett haladtak a csapatok.

2. félidő

A harmadik negyedben folytatódott a szoros csata, bár a negyed végére sikerült 5 ponttal meglépnünk. A következő percekben volt esély arra, hogy tovább növeljük az előnyünket, de hiába védekeztünk jól, a szépen kialakított helyzeteinkből nem találtunk be ekkor.
A negyedik negyedben a védekezésbe hatalmas energiákat fektettünk, de a támadójátékunk kezdett visszaesni. Többször is – egy ilyen meccsen, – nagyobbnak számító ( 4-5 pontos ) hátrányba kerültünk, de nem estünk össze, sőt a remekül teljesítő Dobossy kipontozódásán is felül emelkedve, az utolsó percekre fordítottunk a válogatott formában játszó Safranka kosaraival.
40 másodperccel a vége előtt labdánk volt a +6 pontos előnyhöz, ami azért abban a helyzetben nagyjából nyerő pozíció lett volna. A dobás kicsúszott a támadóidőből, így még hatalmas izgalmakban volt részünk a maradék időben, bár a semleges nézők biztos jól szórakoztak… !
Nyilvánvaló rutintalanság, ahogy az utolsó percet lehoztuk. Páran azt gondolták, hogy meg van már a meccs, és már nem úgy tették oda magukat, ahogy egy ilyen helyzetben kell! A végén óriási szerencsénk volt, a Mafcnak tiszta dobása volt 1 pontos vezetésünknél, 3-4 mp-el a vége előtt. Ha az bemegy, egy lórúgással ért volna fel, és biztos, hogy még nagyobb tanulság lett volna… !

Összegzés

Klasszikus, nagy győzelem volt ez, még akkor is, ha Mafcnál meghatározó játékosok hiányoztak. Ha kikaptunk volna, akkor is ez egy nagyon értékes teljesítmény lett volna, így viszont még inkább az!
Varsányi, aki amellett, hogy nagyon jól mozgatta a csapatot, olyan elkötelezettséggel, odaadással játszott, ami extra ebben a korosztályban!
A játékunk minősége is jó volt, de igazából a mentális erő, ami a csapatunkból áradt ( 39 percig…! ), jelent rengeteget. Ez egy nagyon jó jel a jövő szempontjából! Szép volt fiúk!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10