Nagy pofonba szaladtunk bele

Helyszín: Hódtói Sportcsarnok

Játékvezetők: Dr. Varga Zoltán, Reisz Péter, Dr. Danka Péter

Nézők száma: 150

Mérkőzés időpontja: 2019-11-13 18:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vásárhelyi Kosársuli 26 20 27 19 92
Óbudai Kaszások KA (NB1) 11 11 21 20 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 16/6, Ondima 7, BENCSIK 18/9, Vígh 2, Bea
Cs: Van der Meer 2, Kovács 2, Koflanovics, Vámos 5/3, Reiter 6, Hegedűs 5.

1. félidő

Ellenfelünk gyorsan lerohant minket, amire nem tudtunk reagálni, így 5 perc után 9-2-es hazai vezetésnél tudtunk eszmélni. Nem nagyon estek be dobásaink, sem közeli, sem hárompontos kísérleteink. Nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz. Molnár sikeres hárompontosa után 20-9-es eredmény is volt. És a csapatunktól nem megszokott 26-11-es első játékrésszel kezdtük a második negyedet. Továbbra sem tudtunk kijönni a gödörből. Vígh kétpontosával 17 pontos volt a differencia. Többször eladtuk a labdát, és pontatlan támadásukkal nem tudtunk magunkon segíteni. Védekezésünk átjáróház volt a Vásárhelyi csapat számára, elértük a 20 pontos különbséget is. Cseréink sem tudtak jól beszállni, így csalódottságtól teli első félidőt zártunk 46-22-es eredménnyel.

2. félidő

Csapatunk a szünet után nem tudta megrázni magát, nem találtuk a ritmust sem támadásban sem védekezésben. A különbség tovább nőtt a két csapat között Ondima 2+1-es akciója után 30 is volt a különbség, mely kitartott a 3. negyed végéig. Az utolsó negyedben Bencsik ziccere elindított valamit, amihez hozzárakott egy hárompontost is. Sorra szereztük kosarainkat, melyet kemény védekezés is kisért. Egy gyors, 0-13-as futás után ismét betalált a hazai csapat.A lángolás nem tartott sokáig, nem tudtunk ettől sem tartósan felpörögni. Védekezésünk időszakoson javult csak. Az utolsó percekben pedig u20-as játékosaink is kaptak játékperceket melyet jó játékkal háláltak meg. Végül csúfos 92-63-ás eredmény született.

Összegzés

Edzőként nagyon nehéz bármit is mondani a mérkőzésről, főleg egy nagyon jó Újpest elleni mérkőzés után. Megérdemelten nyert a Vásárhely, egyszerűen nem tudtuk felvenni a versenyt velük. Semmit nem tudtunk áthozni az előző mérkőzésből. Elképzelés nélküli támadójátékunk még nem is jelentett akkora problémát. A mérkőzésünkre a gyenge védekezésünk nyomta rá a bélyeget. Nagyon csalódott vagyok, újra meg kell találnunk a jó irányt és a győztes mentalitást. Várjuk a vasárnapi Pápa elleni mérkőzésünket, és reméljük a legjobbakat!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!