Nagy pofonba szaladtunk bele

Helyszín: Hódtói Sportcsarnok

Játékvezetők: Dr. Varga Zoltán, Reisz Péter, Dr. Danka Péter

Nézők száma: 150

Mérkőzés időpontja: 2019-11-13 18:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vásárhelyi Kosársuli 26 20 27 19 92
Óbudai Kaszások KA (NB1) 11 11 21 20 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 16/6, Ondima 7, BENCSIK 18/9, Vígh 2, Bea
Cs: Van der Meer 2, Kovács 2, Koflanovics, Vámos 5/3, Reiter 6, Hegedűs 5.

1. félidő

Ellenfelünk gyorsan lerohant minket, amire nem tudtunk reagálni, így 5 perc után 9-2-es hazai vezetésnél tudtunk eszmélni. Nem nagyon estek be dobásaink, sem közeli, sem hárompontos kísérleteink. Nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz. Molnár sikeres hárompontosa után 20-9-es eredmény is volt. És a csapatunktól nem megszokott 26-11-es első játékrésszel kezdtük a második negyedet. Továbbra sem tudtunk kijönni a gödörből. Vígh kétpontosával 17 pontos volt a differencia. Többször eladtuk a labdát, és pontatlan támadásukkal nem tudtunk magunkon segíteni. Védekezésünk átjáróház volt a Vásárhelyi csapat számára, elértük a 20 pontos különbséget is. Cseréink sem tudtak jól beszállni, így csalódottságtól teli első félidőt zártunk 46-22-es eredménnyel.

2. félidő

Csapatunk a szünet után nem tudta megrázni magát, nem találtuk a ritmust sem támadásban sem védekezésben. A különbség tovább nőtt a két csapat között Ondima 2+1-es akciója után 30 is volt a különbség, mely kitartott a 3. negyed végéig. Az utolsó negyedben Bencsik ziccere elindított valamit, amihez hozzárakott egy hárompontost is. Sorra szereztük kosarainkat, melyet kemény védekezés is kisért. Egy gyors, 0-13-as futás után ismét betalált a hazai csapat.A lángolás nem tartott sokáig, nem tudtunk ettől sem tartósan felpörögni. Védekezésünk időszakoson javult csak. Az utolsó percekben pedig u20-as játékosaink is kaptak játékperceket melyet jó játékkal háláltak meg. Végül csúfos 92-63-ás eredmény született.

Összegzés

Edzőként nagyon nehéz bármit is mondani a mérkőzésről, főleg egy nagyon jó Újpest elleni mérkőzés után. Megérdemelten nyert a Vásárhely, egyszerűen nem tudtuk felvenni a versenyt velük. Semmit nem tudtunk áthozni az előző mérkőzésből. Elképzelés nélküli támadójátékunk még nem is jelentett akkora problémát. A mérkőzésünkre a gyenge védekezésünk nyomta rá a bélyeget. Nagyon csalódott vagyok, újra meg kell találnunk a jó irányt és a győztes mentalitást. Várjuk a vasárnapi Pápa elleni mérkőzésünket, és reméljük a legjobbakat!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00