Nagyon elrontottuk az elejét

Kaszás Boys

Helyszín: Tüske csarnok – 1. terem

Játékvezetők: Szilágyi Tamás, Kutrik Andrea

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-03-09 13:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kölökös Fiúk 28 6 2 12 6 54
Kaszás Boys 3 8 4 6 8 29

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: Páll 1, Körtvélyessy 6, MITYÓK 2, Borsányi 3, Halász, Henye 2, Paár 4, Tóth 5, Grósz, Daróczi 1, Székely 3, Dózsa 1.

1. félidő

Az U12-es bajnokság 6. fordulójára elértük, hogy a Tüske csarnok játszhassunk mérkőzést. Elsőként a KLKS fiú csapata volt az ellenfelünk. Tudtuk, hogy határozott védekezés és bátor támadás kell ahhoz, hogy esélyünk legyen a győzelemre. Így is indítottunk, befutásokból és betörésekből is szép akciókat alakítottunk ki, sajnos a pontos befejezések elmaradtak. Hátul sem voltak problémák. A harmadik perc végére azonban lendületbe jött az ellenfelünk, mi pedig hagytuk, hogy átrohanjanak rajtunk. Csúfos verést kaptunk a következő öt percben. A második negyedben valamivel harcosabban álltunk fel, egyre jött vissza az önbizalmunk, ellenfelünk percekig nem jutott el a kosárig. Sajnos a támadásainkból hiányzott az összeszedettség, így jelentősen nem tudtunk közelebb kerülni.

2. félidő

A négy bedobott büntetővel egy picit megint közelebb kerültünk.
Fontos volt, hogy merőben más hozzáállással lépjünk pályára a második félidő elején, mint az első negyedben. Bár a támadásaink továbbra sem voltak túlzottan eredményesek, védekezésben sikerült stabilabban teljesíteni. Az utolsó nyolc percet közel harminc pontos hátrányból kezdtük, jó lett volna egy bátor hajrával kicsit borzolni a kedélyeket, de hiányzott belőlünk az átütő erő ezen a mérkőzésen.

Összegzés

Sajnálhatjuk ezt a mérkőzést. Az elején nagyon elengedtük ellenfelünket, az akkor összeszedett 25 pontos előnyük a lefújásig kitartott. Jól látható volt, hogy amikor igazán odatettük magunkat védekezésben, akkor igenis tudtunk zavart okozni. Állandó nyomást nem tudtunk rájuk helyezni. Támadásban sem voltunk összeszedettek, összességében tehát nem volt realitása a győzelmünknek. Amit ebből a meccsből tanulhatunk, hogy már a feldobástól oroszlánként kell küzdeni a pályán, nem adhatunk egy negyednyi előnyt az ellenfélnek.

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00