Nagyot küzdöttünk

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gere Kálmán, Boros Krisztina

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-05-28 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
PAFC 18 5 11 10 44
Kadett I. (ffi) 5 16 17 20 58

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Varsányi 2, Fey 2, Katona 3/3, Dócs 10, SAFRANKA 14
CS: VASALI 15, Léh, DOBOSSY 8/6, Chabot, Csocsán 4, Duránszkai

1. félidő

A szezonunkból a PAFC elleni oda-visszavágó mérkőzések maradtak már csak hátra. Az első felvonásban kedden fogadtuk a piliscsabaiakat, akiktől – a legutóbbi találkozásunk óta, – a legjobbjuk Kecskemétre igazolt, így lényegesen kisebb játékerőt képviseltek, mint a november végi vereségünk alkalmával. A junior edzőcsoporttal mérkőzésre készülő 2003-asaink most nem játszottak, így a fiatal kadet csapatunkkal ugrottunk neki idősebb, fizikálisan erősebb ellenfelünknek.
Pontosabban ők ugrottak nekünk! Kaptunk egy nagyon kemény letámadást és ez érthetetlenül elbizonytalanított minket. Rossz döntések, rossz dobáskiválasztások jellemeztek minket támadásban, és védekezésben is sok volt az üresjáratunk, annak ellenére, hogy mindenki próbálta keményen odatenni magát hátul.
Írd és mondd, 5 pontot kapartunk össze az első negyedben és nemhogy a győzelem tűnt nagyon távolinak ekkor, de az is, hogy vezessünk legalább egy-két épkézláb támadást!
A fordulatot az hozta meg a második etapban, hogy az amúgy jó szellemű védekezésünk pontosabbá vált, türelmesebben szőttük a támadásainkat, jobb ritmusban játszottunk, valamint radikálisan csökkent az eladott labdáink száma. Az is a mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy ellenfelünk egyik magas embere sérülés miatt kiválni kényszerült!

2. félidő

A második félidőben már magabiztosak voltunk, egy-egy kisebb megingástól eltekintve a szezon végéhez képest jól játszottunk, és a játékperceket testvériesen elosztva kontrolláltuk a találkozót. Vasali végre ponterős volt és az is sokat számított, hogy csapatunk ( egyik ) motorja, Dobossy is visszatért hosszabb sérüléséből.

Összegzés

Különböző okokból kifolyólag nagyon össze-vissza edzünk az utóbbi hetekben, ami végül is egy ilyen szezon végén belefér! Pont ebből a levezető jellegből adódóan sokat nem várhatunk magunktól a mérkőzéseken, már ami a játékunk minőségét illeti, de azt, hogy mindenki max-ra odategye magát, azt mindenképpen! Ma ez teljes mértékben megvalósult, és bár hullámzóan játszottunk, azonban nagyot küzdöttünk, így összességében elégedettek lehetünk!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…