NB1: A gyenge első negyedet nem tudtuk ledolgozni

Helyszín: Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Vadász Csaba, Jankovics Viktor, Földi László (Schaffer Béla)

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2023-01-21 15:30:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BKG PRIMA Akadémia 30 23 24 16 93
Óbudai Kaszások 20 25 14 24 83

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások:

BOROS 11/6, CZURA 15/6, Bodnár 2, Armaghani 15, Láncos 8/3

Cs: TICHOV 17/9, Ormai 8, Farkas 3, Bartos 4, Dulic, Kolozsvári, Szabados

1. félidő 

Szerettünk volna meglepetés győzelmet aratni, de tudtuk, hogy ehhez nagyon kemény mérkőzést kell játszanunk. Jól kezdtük az első negyedet, azonban percek alatt elromlott minden védő oldalon. Ellenfelünk szinte minden támadásból kosarat szerzett és a fault arány sem kedvezett nekünk. Bár támadásban gördülékenyen ment a játék, a védekezési kihagyások miatt már az első 10 perc után, tíz pontos volt a hátrányunk. A második negyedre feljavult a védekezésünk és támadásban is nagyobb sebességre kapcsoltunk, a zárkózásra azonban ez sem volt elég. Félidei hátrányunk a 10 pont helyett 8-ra csökkent.

2. félidő 

Újabb rosszabb periódus következett számunkra. Mérkőzések óta küzdünk a harmadik negyedekben, itt mindig van egy óriási hullámvölgy, amit sorra használnak ki ellenfeleink. Itt a különbség már közel 20 pontos volt. Azonban nem adtuk fel, több védekezés váltással és óriási energiával sikerült többször is benézni tíz pont alá, azonban ott mindig megtorpantunk, az idő pedig elfogyott.

Összegzés 

Volt pár csalódást keltő vereségünk az elmúlt időszakban, egy a bajnokságban, egy a Hepp kupában. Próbáltuk magunkat összeszedni, fejben rendet tenni, illetve néhány új taktikai elemeket beleépíteni a játékunkba. Nem kezdtük jól a mérkőzést, 30 pontot kaptunk az első negyedben. Így utólag kiderült, hogy ezt a hátrányt nem sikerült ledolgoznunk. Próbáltunk több védekezést is, sajnos a Nagy testvérek keze ismét elsült és nem tudtunk velük semmit kezdeni. Sok könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek ez pedig a mérkőzésünkbe került. Gratulálok az ellenfelünknek, nagyon fegyelmezetten játszottak több védekezés ellen is. Dolgozunk tovább és reméljük a legjobbakat.

 

Fotó: BKG PRIMA Akadémia

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00