NB1: Elfogytunk a hosszabbításra

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Hervay Tibor, Gál János, Bagi Bálint (Farkas János)

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2022-10-30 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 H1 Végeredmény
Óbudai Kaszások 18 17 22 16 3 76
DEAC U23 18 22 17 16 8 81

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások:

BOROS 23/9, Varsányi, FARKAS 24/15, Ormai, ARMAGHANI 14

Cs: Bartos 8/3, Lőrincze 3/3, Bodnár 2, Korompay 2.

1. félidő 

Hosszúra nyúlt hetünk utolsó napján fogadtuk a DEAC U23-as csapatát. Sajnos továbbra is partvonalra kényszerül a Czura-Tichov duó és a mérkőzést megelőző bemelegítésnél derült ki, hogy Láncos sem állhat rendelkezésre. Csapatunk azonban, az ilyen helyzeteknél mutatja meg hogy milyen erős az összetartásunk. Fiatal és fizikális ellenféllel kellett szembenéznünk, akik remek mérleggel érkeztek hozzánk. Az első negyedben, nem spórolva, azonnal egymásnak esett a két csapat. Igazi adok-kapok alakult ki a pályán, hol egyik, hol a másik csapat ragadta magához az előnyt. A heves pontváltás végül egy döntetlen, 18-18-as első negyeddel végződött. A második játékrészben elkezdett fáradni csapatunk és sok hibát vétettünk védekezésben, amit a vendégek egyből kihasználtak és félidőre sikerült egy 5 pontos előnyt kiépíteniük.

2. félidő 

A harmadik negyedben megindult csapatunk és nagyon kemény védekezéssel sikerült megfogni ellenfelünket. Sokszor váltottunk a védekezési fajták között, ezzel teljesen megzavarva ellenfelünket. Sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe azonban még várt ránk egy kemény utolsó felvonás. Az utolsó negyedet a vendégek irányították, azon Farkas bravúros megoldásai életben tartották csapatunkat. 1,2 másodperccel a vége előtt ismét Farkast villant és hárompontosával egalizálta a mérkőzést. A vendégeknek még volt egy dobásuk a győzelemért, az azonban kimaradt és jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban sajnos teljesen elfáradtunk, sok rossz döntést hoztunk, dobásaink pontatlanok voltak, ezt pedig fiatal ellenfelünk kihasználta és le tudták zárni a mérkőzést.

Összegzés 

A szezon kezdete óta sajnos nem kerülnek el sérülések minket, nagyon balszerencsések vagyunk ilyen téren. Két meghatározó játékosom is hiányzott, ráadásul közvetlen a mérkőzés előtt derült ki, hogy a kezdő centerünk sem lép pályára ezen a találkozón. Egy nagyon fiatal és tehetséges Debrecennel játszottunk ma, akik a mérkőzés jelentős részében kontrolláltan, okosan és fizikálisan játszottak ellenünk. Ahogy az eredményen is látszott végig partiban voltunk, néha még sikerült is meglepni az ellenfelünket. A végjátékban sajnos rossz döntéseket hoztunk, ezeket ki fogjuk elemezni. Gratulálok a Debrecennek, egy nagyon kemény mérkőzésen sikerült értékes győzelmet szerezni. A mérkőzésből tanulva tovább folytatjuk a munkát, készülünk a következő ellenfélre. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00