NB1: Győzelem a rangadón

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Gaál Tamás, Józsa András, Kruk Melinda (Mocsai László)

Nézők száma: 150

Mérkőzés időpontja: 2023-01-28 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 H1 Végeredmény
Óbudai Kaszások 23 26 11 19 7 86
Salgótarjáni KSE 17 19 21 22 12 91

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: BOROS 13/3, Czura 9/3, Farkas 9/9, ORMAI 10, Láncos 8

Cs: TICHOV 15/6, ARMAGHANI 13/3, Bartos 5, Bodnár 2.

1. félidő 

Igazi rangadó hangulat töltötte meg kis csarnokunkat, de nem rangadóhoz méltóan kezdtük a mérkőzést, közel sem tudtuk azt a játékot játszani amire képesek vagyunk. Nagyon sok hibár vétettünk védekezésben, nem találtuk el soha a megfelelő P&R védekezést. Támadásban lassan és körülményesen játszottunk, így ellenfelünknek sikerült kiépíteni egy magabiztos vezetést. A második negyedre sikerült támadásban és védekezésben is előre lépnünk és zárkózni ellenfelünkhöz azonban a teljesítménnyel még így sem lehettünk elégedettek. Volt mit átbeszélni a félidei szünetben.

2. félidő 

A második félidőre nagyon szigorítottunk a védekezésünkön, ehhez pedig nagy szerepet játszott szurkolóink bíztatása. Sikerült támadásban is a saját sebességünkkel játszani, amivel gyakorlatilag állva hagytuk ellenfelünket. Ledolgoztuk a hátrányt és előnnyel kezdhettük meg az utolsó felvonást. Itt már egyre több hibával játszottunk, az utolsó percekben pedig leadtunk egy 9 pontos előnyt, de a végén helyén volt a szívünk és két bravúros védekezéssel eldöntöttük a mérkőzést.

Összegzés 

Először is szeretnék gratulálni Surmann Gábor kollégámnak, aki egy remek csapatot épített újjá. A jövőben komoly tényezők lehetnek a bajnokságban. Az Óbudai Kaszások- PHOENIX-MT FÓT párharc mindig pikáns és izgalmas végjátékot hoz, így volt ez legutóbb a Hepp Kupában és így volt ez ma is. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Nem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, hagytuk ellenfelünket játszani, nem tudtunk agresszívan védekezni. A második negyedben folyamatosan elkezdtünk javulni, majd a félidő után sikerült átvenni a vezetést. Bár így sem lehetünk elégedettek, hisz támadásban sok buta hibát követtünk el a végjátékban, melyeket szerencsére orvosolni tudtunk a jó védekezésünkkel. Ránk fért ez a győzelem, reméljük ez nem csak egy győzelem lesz, hanem erre építve sikerült egy sikerszériát felépíteni. Gratulálok a fiúknak! Szerdán Debrecenbe utazunk, ahol nyerni szeretnénk.

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00