NB1: Jól sikerült a rajt

Helyszín: Kaszás Csarnok

Játékvezetők: Major Ádám, Németh Patrik, Kruk Melinda (Mocsai László)

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-09-26 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA 24 18 22 20 84
Békési SzSK 14 21 17 12 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 17/6, Vas-Teplán 2, Puszta 11/6, VARGA 14, Horváth 4

Cs: BENCSIK 10/6, VÁMOS 20/15, Vigh 4, Bea 2, Hegedűs O., Hegedűs M., Dénes

1. félidő 

Hosszú szünet után pattoghatott labda a kaszás parkettán bajnoki mérkőzésen. Átalakult csapatunk nagy kedvvel várta az első megmérettetést. Puszta remek passzából Horváth szerezte az új szezon első pontjait. Amire egyből jött a békési válasz. Az első percek így teltek, csapatunk nem tudott ellépni a Békés gárdájától. Hat perc után 12-14-es vezetést mutatott az eredményjelző. Egy időkérés után, nagyobb sebességre kapcsolt csapatunk, sikerült négy perc alatt egy 9-0-s futást csinálnunk. Ezzel azonban nem volt vége Vámos dudaszó előtti elengedett dobása a gyűrűbe talált, az első negyed így 24-14-es eredménnyel zártuk. A második negyed azonban nehezen indult, rengeteg passzunk nem talált társhoz, amit a Békés ki is használt és próbált zárkózni. Ilyenkor viszont mindig előrelépett egy-egy játékosunk és pontjaikkal átlendítették csapatunkat. Egy jó félidő után végül 42-35-ös vezetéssel kezdtük meg a szünetet.

2. félidő 

A félidő pihenő után ott folytatták a csapatok ahol abbahagyták. Eladott labdáink száma azonban ebben a negyedben is sok volt, amit a vendégcsapat rendre kihasznált. Azonban a csapatunkra jellemző kemény védekezéssel, sikerült a Békést is pontatlanságra kényszeríteni. Többször a támadóidő lejárta előtt dobásig sem tudtak eljutni a vendégek.  Ahogy az idő telt, nőtt a különbség folyamatosan végül a harmadik negyed után 64-52-es állásnál kezdték meg a csapatok az utolsó játékrészt. Az utolsó játékrészre nem maradt kérdés. Csapatunk itt teljes felszabadultsággal tudott játszani. Támadásaikból rendre pont született és jó védekezésünknek köszönhetően csak nőtt a különbség. Külön öröm hogy mindent fiatalunk pályára lépett és hozzájárultak az első hazai győzelemhez. A végeredmény egy húsz pontos győzelem, 84-64.

Összegzés 

Nagyon vártuk az új szezont kezdetét. Sajnos, szurkolók nélkül kellett megkezdenünk a bajnokságot. Hiányzott az az atmoszféra, amit a nézők meg tudtak teremteni a hazai mérkőzéseinken. Rozsdásan kezdtük a mérkőzést, egy nagyon hosszú kihagyás után, ám a mérkőzésen több volt a jó dolog, mint a rossz. Egyedüli negatívum a csapat szinten eladott 18 labdánk, itt sokat kell javulnunk. Öröm, hogy a mérkőzésre való felkészülés alatt megbeszélt dolgokat tartani tudtuk és csapat szinten 42%-kal dobtuk a hárompontost. Jól sikerült a rajt, de sok mindenben kell még előre lépnünk. Várjuk a következő mérkőzést! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak