NB1: Megharcoltunk az első idegenbeli sikerért

Helyszín: Continental Aréna

Játékvezetők: Balogh Gyula, Domán István, dr. Nagy Zsombor (Gál János)

Nézők száma: 120

Mérkőzés időpontja: 2023-10-20 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
HÜBNER Nyíregyháza BS 14 11 29 18 72
Óbudai Kaszások 19 20 12 26 77

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: BOROS 28/9, Varsányi 3/3, SUPOLA 19/9, ARMAGHANI 7, Kármán 6

Cs: Lakosa 2, POLLÁK 8/3, Horváth 4, Balázsi, Szabó.

1. félidő 

Nyerni utazott Nyíregyházára csapatunk, de tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A helyzetet nehezítette, hogy frissen igazolt légiósuk már bevethető volt. Az első negyedben nagy sebességgel játszottunk, ami nem feküdt igazán ellenfelünknek. Hamar kidolgoztunk egy nagyobb előnyt, a hazaiak pedig csak büntetőből vagy támadó lepattanó utáni akciókkal tudtak lépést tartani. A második negyedben gyakorlatilag átgázoltunk a vendéglátókon. 10 pont felé sikerült tornázni a különbséget, de sok egyszerű hiba miatt nem tudtuk tovább növelni.

2. félidő 

A második félidőre úgy jöttünk ki,hogy hibáinkat javítva le tudjuk zárni a mérkőzést. Továbbra is voltak hibáink, ellenfelünk is feljebb kapcsolt, de sorra büntettek minket a játékvezetők is a nagyon véleményes fújásaikkal. Magasemberink sorra pontozódtak ki, végül Armaghanit is elvesztettük 3 perccel a vége előtt. Mégis csapatunk szíve és esze is a helyén volt, okos támadásvezetéseinkből mindig kosarat tudtuk szerezni. Így a megmaradt előnyt biztosítani tudtuk és sikerült megszerezni az első győzelmünket vendégként.

Összegzés 

Nagyon jó érzésekkel tértem vissza a szülővárosomba. Tudtuk, hogy nagyon fontos mérkőzés lesz, mindenképpen nyerni akartunk Nyíregyházán, azok után, hogy az előző fordulóban kulcsfontosságú sikert arattunk. Készültünk a visszarendeződésre és tudtuk, hogy magassági hátrányban leszünk, ezért kértem a fiúkat, hogy a lepattanók limitálásában is szigorúan dolgozzanak. Kaotikus mérkőzés volt, a Nyíregyháza megdolgozott azért, hogy ledolgozza a különbséget, de a helyén volt a szívünk és nyerni tudtunk. A nyíregyházi kosárlabdázásnak sok sikert kívánok!

 

Fotó: HÜBNER Nyíregyháza BS

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00