NB1: Megint nagy előnyt engedtünk

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Hervay Tibor, Sentényi Barna, Tóth Kitti (Maár Gábor)

Nézők száma: 125

Mérkőzés időpontja: 2023-09-30 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 19 28 25 19 91
CKE 32 22 27 11 92

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: BOROS 16/3, LAKOSA 18/6, Supola 12/3, Szabó 5/3, ARMAGHANI 15

Cs: Varsányi 4/3, Kármán 9, POLLÁK 9/3, Balázsi 3, Horváth.

1. félidő 

Tudtuk, hogy ellenfelünk nem a legjobb védő csapat és folyamatosan támadni kell őket akár korai akciókkal is. Mellette óriási fókusz volt a saját védekezésünkön, ugyanis az első fordulóban nem működött jól. Már az első negyedben nem sikerült ezt tartani, 32 dobott ponttal átgázolt rajtunk ellenfelünk. A második negyedre pedig már 20 pontos volt a különbség. Hősies küzdéssel sikerült ezt a különbséget a nagyszünetre 7 pontra csökkenteni, de így is volt mit megbeszélnünk a szünetben.

2. félidő 

A szünetben csak a védekezésről kellett beszélnünk. A harmadik negyedben ezt még nem sikerült megvalósítani, megint pontgazdag játékrészt láthattak a kilátogatók. Amikor ott voltunk az egyenlítés vagy vezetés átvételének közelében, mindig vétettünk egy buta támadásbeli hibát, amit megbüntetett ellenfelünk. Vagy éppen nem értünk vissza védekezni… Az utolsó percben sikerült átvenni a vezetést hatalmas küzdés árán, 2.5 másodperc volt az órán és egy pontos Kaszás vezetést mutatott az eredményjelző, amikor a CKE dobhatta be a labdát oldalról. Csapatunk tökéletes védekezést bemutatva dolgozott, ám dudaszó után megszólalt az egyik játékvezetői síp és két dobást ítéltek a vendégeknek. Mindkettő a helyére került, így 1 ponttal alulmaradtunk a második fordulóban.

Összegzés 

Elsőnek is szeretném értékelni a csapatom teljesítményét. A második meccs telik el azzal, hogy felhalmozunk egy jelentős hátrányt, ugye mindkét fordulóban mínusz 20 pontról kellett visszajönnünk, az első félidőre gyakorlatilag a botrányos jelzőt tudom használni. Össze kell szedni magunkat, védekezéssel szeretnénk mérkőzéseket nyerni, nem túldobni az ellenfeleinket. A második félidőben nagyjából ez jól működött, fegyelmezettek voltunk, viszont így is egy pont gazdag találkozót játszottunk. Ami a másik részt illeti és ez elkeserítő számomra, hogy a mérkőzés után visszanézve a felvételeket gyakorlatilag egy játékvezetői hiba pecsételte meg a sorsunkat. Felháborítónak tartom, hogy egy ilyen színvonalú összecsapást, egy ilyen hiba döntsön el. Természetesen nekünk is van ebben sarunk, hiszen 53%-al büntetőztünk csapatszinten, ebben mindenképpen javulni kell a védekezésünk mellett. Gratulálok a ceglédi csapatnak és további sok sikert kívánok.

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00