NB1: Nagy verést kaptunk Pécsett

Helyszín: PVSK NKA Csarnok

Játékvezetők: Horváth Alajos, Benedek Zoltán, Farkas Péter (Domonkos Lőrinc)

Nézők száma: 150

Mérkőzés időpontja: 2022-12-03 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pécsi VSK-VEOLIA 22 32 40 18 112
Óbudai Kaszások 14 16 10 14 54

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Boros, Bodnár 4, Armaghani 8/3, Bartos 7, LÁNCOS 14

Cs: Czura 6, Korompay, Varsányi 5/3, Lőrincze 6/6, Ormai 4, Dulic, Chabot

1. félidő 

Rövid időn belül a másik bajnok aspiráns PVSK csapatához látogattunk. Tudtuk, nem lesz könnyű mérkőzés, de jó hírekkel utazhattunk ugyanis Czura Attila visszatért a sérüléséből. Kicsit megilletődve kezdtük a mérkőzést, de sikerült meglepnünk ellenfelünket a védekezésünket. Sokáig partiban tudtunk lenni, de támadásban így is illetődötten játszottunk. A második negyedben sajnos teljesen elvesztettük a fonalat, Boros is kidőlt, így nehéz helyzetben lévő csapatunkat szinte lemosta pályáról a pécsi csapat. Félidőre közel 30 pontos volt a különbség.

2. félidő 

A harmadik negyedben kaptuk a legnagyobb verést, megmutatta igazi erejét a hazai csapat. Sokszor nem tudtuk áthozni a labdát se félpályán, sokszor ránk égett a támadó óra. Fiatal játékosaink pedig teljesen blokkolva pattogtatták a labdát. Ilyen nehéz helyzetből is sikerült kijönnie a csapatnak, az utolsó negyedre ismét visszatért a tűz és sikerült szép támadásokat vezetnünk, mellette pedig a védekezésünk is működött.

Összegzés 

Gratulálok Juhász Olivérnek és a PVSK csapatának! Egyértelműen toronymagasan esélyese ennek a bajnokságnak. Jó hírrel indult a hetünk, ugyanis Czura Attila visszatért, bár szedett-vetett kerettel próbáltunk kapaszkodni a mérkőzésen, az eredmény magáért beszél. Remek példa a fiatalok számára, hogy hogyan is kell kosárlabdázni és milyen az agresszív védekezés. Nekünk nem ez a súlycsoportunk, de igyekszünk a mérkőzéseinket megnyerni. Sok sikert a PVSK-nak!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!