NB1: Nem tudtuk hozni a jó védekezést

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Jurák Krisztián, Sentényi Barna (Schaffer Béla Róbert)

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2022-12-10 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 21 20 23 19 83
CKE 24 26 21 26 97

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: CZURA 15/3, Boros 6, VARSÁNYI 14/12, Bartos 14/6, Láncos 8

Cs: Armaghani 19/6, Bodnár 7/3, Ormai, Lőrincze, Korompay.

1. félidő 

Mindenképpen nyerni szerettünk volna, újabb hazai mérkőzésünkön a két demoralizáló pécsi mérkőzés után. Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, ugyanis a Ceglédnek is nagyon fontos volt ez a győzelem. Rég nem látott sebességgel és játékkal kezdtük a mérkőzést, állva hagyva ezzel ellenfelünket. Gyors időkérés után rendezni tudták a soraikat és visszajönni a mérkőzésbe. Ahogy telt az idő a csapat átvette ellenfelünk lassabb játékát ez pedig megbélyegezte védekezésünket, amiből sorra kaptuk a könnyű kosarakat. Félidőre pedig 9 pontos hátrányba kerültünk, de tudtuk, hogy könnyen lehet még fordítani, csak meg kell találnunk újra a saját játékunkat.

2. félidő 

Sikerült újra felpörögni, újra meglepve ezzel ellenfelünket. Sok védekezésváltással próbáltuk zavarba hozni ellenfelünket, azonban ők jól reagáltak rá és sorra büntették ezt. Az utolsó negyedben nem tudtunk már kapaszkodni, ellenfelünk csak növelte a különbséget és így született meg a nem reális különbség.

Összegzés 

Összeségében szerintem jó mérkőzést tudtunk játszani a Cegléd csapatával. Tudtuk, hogy kemény mérkőzésre számíthatunk, közel azonos mérleggel áll a két csapat a tabellán. Úgy gondolom, hogy a hét nagyon jól sikerült, extra munkát végeztünk, jól fel tudtunk készülni az ellenfelünkből. Sajnos egy húzó játékosunk sérülten vállalta a játékot. A Cegléd lassabb játékát az első percek után felvettük, lelassultunk, ez pedig befolyásolta a védekezésünket. Nem értünk oda időben azokra a helyekre, amik kulcsfontosságúnak számítanak védekezésünkben. A dobott pontjainkkal probléma nincs, a kapott pontjainkat kell csökkenteni. Hazai pályán a száz kapott pont az soknak bizonyul. Dolgozunk tovább!

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00