NB1: Nem tudtuk megállítani a rájátszásba jutó CKE-t

Helyszín: Tiszavirág Aréna

Játékvezetők: Dr. Varga Zoltán, Vadász Csaba, Utasi Balázs (Farkas Zoltán)

Nézők száma: 100

Mérkőzés időpontja: 2023-04-02 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Ceglédi KE 24 22 18 26 90
Óbudai Kaszások 24 18 25 19 86

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások:

BOROS 13/6, Tichov 12/3, FARKAS 12/12, Ormai 6, Láncos 5/3

Cs: ROSEMOND 16/3, ARMAGHANI 15/6, Bodnár 5/3, Bartos 2, Lőrincze.

1. félidő 

Izgalmas utolsó forduló előtt álltunk több szempontból is. Ellenfelünk a rájátszásba jutásért lépett pályára, mi pedig a jobb helyezésért. Természetesen nekünk szükségünk volt arra, hogy a rivális Fót kikapjon hazai környezetben, a szinten rájátszás helyeiért harcoló tarjáni alakulattól. Gyorsan megszereztük a vezetést, ezután pedig fej-fej mellett haladt a két csapat. Teljesen kiegyenlített játékot láthattak a nézők. A második negyedben lazult a védekezésünk és sok hibával játszottunk egy rövid ideig. Ezt a hazaiak pedig kihasználták és „elléptek” 4 ponttal. Pár dologban javulnunk kellett, hogy megszerezzük a győzelmet.

2. félidő 

A harmadik felvonásra nagyon keményen léptünk a parkettre. Sikerült átgázolnunk ellenfelünkön és kiépíteni egy nagyobb előnyt. Sok védekezés váltással dolgoztunk, amit rosszul reagáltak le a hazaiak. A negyedik negyedre kicsit elfáradtunk fejben, rossz döntéseket hoztunk támadásban és teljesen lelassultunk, ami kedvezett a Ceglédnek. A végjáték sok vezetésváltást hozott. Az utolsó pillanatokban egy támadó lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, amiből a rendeződő védelmünk ellen egy messzi tripla hullott be. Ezután sikerült gyors kosarat szerezni és gyors faultot ütni, de már csak hazai büntetők következhettek.

Összegzés 

Elég balszerencsés szezonunk van, szinte soha nem tudtunk teljes kerettel mérkőzést játszani. Egy sérülés miatt most is hiányzott a kapitányunk! Sajnálom ezt az alapszakaszt, úgy érzem, több volt ebben a csapatban. Ma este küzdelemből jelesre végeztünk, tartottuk magunkat egy nagyon jó ellenféléllel szemben. Többször át is vettük a vezetést, a védekezés váltásaink jól működtek, ezekre nem mindig reagált jól a Cegléd. Így érkeztünk egy izgalmas végjátékhoz, ahol egyetlen labda döntött! Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyertek, sok sikert kívánunk a rájátszás párharcaira! Nekünk nem szabad lógatni az orrunkat, hiszem fontos szakasz következik, össze kell szednünk magunkat és a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből.

 

Fotó: CKE

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00