NB1: Óriási fordítás és biztos bennmaradás

Helyszín: Kossuth Lajos Általános Iskola

Játékvezetők: Gál János, Sallai István, Gergely Csaba (Zalai Ákos)

Nézők száma: 150

Mérkőzés időpontja: 2023-04-19 19:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nagykőrösi Sólymok KE 25 19 21 16 81
Óbudai Kaszások 19 13 16 34 82

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: BOROS 18/3, Tichov, Rosemond 6/6, Armaghani 9, Ormai 4.

Cs: CZURA 11, FARKAS 20/15, Láncos 10, Varsányi, Bartos 4, Bodnár.

1. félidő 

Magabiztosan utaztunk Nagykőrösre, szerettük volna lezárni a párharcot. Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést, gyorsan 5-0-s előnyt szereztünk, erre viszont érkezett zsinórban 8 hazai pont. Innentől nem sok jót tartogatott számunkra az este. A Kőrös teljesen átrohant rajtunk és folyamatosan nőtt a különbség. Bármit próbáltunk, nem működött, sok kidolgozatlan helyzetből eldobott labdánk volt és mellé rengeteg kierőszakolatlan eladott labda. Ellenfelünk majdnem 70%-kal dobott a festékből, így félidőre 12 pontos hátrányba kerültük.

2. félidő 

A második félidőben sem alakultak jól a dolgaink, bár támadásban előreléptünk, védekezésünk ekkor sem funkcionált megfelelően. Több védekezés váltással is próbálkoztunk, de hamar 20 pontra nőtt a hazaiak előnye, amit büszkén skandált a hazai publikum. A negyedik negyedben aztán magunkhoz tértünk és hihetetlen zárkózásba kezdtük. Öt perc alatt sikerült eltüntetni a tetemes hátrányt, az utolsó másodpercben pedig a vezetést is megszereztük egy 2+1-es akcióval. A felívelt labdát leütöttük, így a Sólymoknak már nem lehetett válasza.

Összegzés 

Ahogy az első meccs után, most is hasonlóan nyilatkozhatom, nem tükrözi a végeredmény, hogy milyen meccs is volt ez valójában. Ami részünkről történt, az egy igazi csoda! Nagyon nagy hátrányt kellett ledolgoznunk, hiszen az első perctől kezdve dominált a nagykőrösi csapat, kiélvezték a hazai pálya előnyét. Nagyon mélyről kellett felállni, és a végén, gyakorlatilag egy másodperccel a dudaszó előtt sikerült a fordítás. Le a kalappal a fiúk előtt, nagyon nagy munka volt ez! A másik részről kicsit fáj a szívem, ugyanis Puszta Dávid nagyon közel áll a szívemhez, ahogy a Nagykőrösi Sólymok is, kívánom, hogy érjék el a céljaikat, sok sikert nekik! Visszatérve magunkra, szeretnénk továbbvinni ezt a jó flow-t és ezt a jó teljesítményt, hiszen még nem értük el a kitűzött céljainkat. Köszönöm minden szimpatizánsnak, aki idegenbe is elkísért bennünket, és támogatott! Hajrá Kaszások!

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…