NB1: Teltház előtt jutottunk előnyhöz

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Bagi Bálint, Kéri István, Pécsi Zsolt

Nézők száma: 200

Mérkőzés időpontja: 2023-04-15 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 12 25 26 16 79
Nagykőrösi Sólymok KE 17 21 12 10 60

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: BOROS 16/9, TICHOV 21/15, Rosemond 3/3, Armaghani 10/6, Ormai.

Cs: Czura 7/3, FARKAS 7/3, Varsányi 5/3, BARTOS 10/3, Bodnár, Láncos, Lőrincze.

1. félidő 

A biztos bentmaradást biztosító, két győzelemig tartó párharc első mérkőzése következett. A kilátogatók teljesen megtöltötték a csarnokot, a későn érkező nézőknek már csak állóhelyek akadtak. Hihetetlen hangulattal kezdődhetett hát a mérkőzés. Kicsit megilletődve kezdtük, ezt a vendégek pedig gyorsan ki is használták és egy nagyobb előnyt építettek. Sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát és elkezdődött zárkózásunk. A második negyedben már maximális fordulatszámon pörgött a csapat, majdnem teljesen utolértük a Sólymokat, csupán 1 pont különbség maradt. Tudtuk, hogy sok mindenen változtatni kell a második félidőre.

2. félidő 

Óriási lendülettel indítottuk a második félidőt és teljesen átvettük az irányítást. Sikerült egy hihetetlen 19-0-s periódust futni, amivel gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést. A vendégek megrázták magukat, így tartogatott még meglepetést számunkra a találkozó. Több rohamot is vezényelt ellenfelünk, amivel egyszer 3 pontra is visszajöttek. Ezután azonban egy demoralizáló triplával teljesen megtörtük őket. A végén nagyobb előnnyel zártuk le a csatát, de valójában ez már nem tükrözte a felek közti valódi különbséget.

Összegzés 

A végeredmény nem tükrözi, hogy mennyire kemény és fizikális volt a mai mérkőzés. Az első félidőben úgy kezdtünk, mintha mi lennénk a vendégcsapat, teljesen megilletődötten játszottunk. A védekezési taktikáinkat nem tudtuk megvalósítani a pályán, ezért ellenfelünk a félidőig előnyben kosárlabdázhatott. Azonban nem volt baj, tudtam, hogy csak fel kell rázni a fiúkat, ennek köszönhetően a második félidőre teljesen megváltozott a játék képe, sikerült az egyenlítés, majd át is vettük a vezetést. Bár párszor még visszakapaszkodott a Nagykőrös csapata, de a vezetést nem tudták átvenni. Azt még hozzá kell tenni, hogy egy kulcsjátékosuk kidőlt sérülés miatt. Gratulálok a csapatnak, nagy fordítás volt, nagyon nagy energiákat kellett mozgatni ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani a találkozót. Az szinte biztos, hogy szerdán idegenben egy más mérkőzés vár ránk, biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk nem fogja könnyen adni magát. Gratulálok mindkét csapatnak, hiszen nagyon színvonalas mérkőzést játszottak. A következő pár napban csak magunkkal foglalkozunk és készülünk az újabb megmérettetéshez. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00