NB1: Tisztes helytállás a bajnokaspiráns ellen

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Horváth Csongor, Esztergályos Róbert, Dr. Magyari Tibor (Hoffmann Gergely)

Nézők száma: 80

Mérkőzés időpontja: 2023-03-25 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 21 23 23 22 89
Pécsi VSK-VEOLIA 18 20 41 21 100

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: BOROS 22/12, TICHOV 17/6, Czura 7/3, ORMAI 7, Láncos 4.

Cs: ARMAGHANI 20/3, Rosemond 7/3, Farkas 3/3, Bartos 2, Bodnár, Szabados.

1. félidő 

Az előző heti pofon után, muszáj volt összezárni a csapatnak. Tudtuk, hogy két mérkőzésünk van hátra az alapszakaszból, fontos mérkőzések következnek. Semmiképp sem feltartott kezekkel szerettük volna várni ellenfelünket, az aktuális második helyezett PVSK csapatát. Az első percektől kezdve harciasan, óriási iramot diktálva hajtottunk. Támadásban és védekezésben sem tudott velünk mit kezdeni ellenfelünk. Ennek ellenére sokat hibáztunk, amit ellenfelünk egyből kihasznált és büntetett. A második negyedben sikerült rátenni még egy lapáttal és félidőre 6 ponttal sikerült ellépni a pécsiektől.

2. félidő 

Várható volt, hogy ellenfelünk nagyon keményen lép parkettre a második félidőben, erre fel is készültünk. A 25. percig sikerült tartani magunkat aztán összeesett csapatunk. Itt megmutatták a baranyaiak, hogy miért is szerepelnek ilyen előkelő helyen a bajnoki táblán. A harmadik negyedi sokk után azonban megmutatta erejét csapatunk és sikerült visszakapaszkodni 20 pontos hátrányból is. Sajnos idő nem maradt a közelebb lépéshez, de sikerült egy nagyon jó mérkőzést játszanunk és ha nincs az 5 perces összeomlás, akár még izgalmasabb végjáték is alakulhatott volna.

Összegzés 

Nagy pofonból kellett felállnunk az előző hétvége után. Nem volt sok időnk egy nagyon kemény mérkőzés várt ránk, a bajnokesélyes PVSK-t fogadtuk hazai pályán. Úgy gondolom, hogy az első félidőben felvettük a versenyt, nem tartottunk ellenfelünktől és sikerült dominálni a mérkőzés ezen szakaszát. Nem lehettünk teljesen elégedettek, hisz ellenfelünk nagyon sok támadólepattanót szedett és rengeteg indítás kosarat dobtak. Ezután jött a kritikus harmadik negyed. Jól jöttünk ki félidő után, aztán sajnos megadtuk magunkat, a pick&roll védekezésünk romokban volt, 8/7 triplát kaptunk ebben az időszakban. Ebben mindenképp javulni kell a jövőt illetően. Az utolsó negyedre sikerült újra megtalálni ezt a agresszív védekezést és gyors játékot, ekkor újra fel tudtuk venni a versenyt ellenfelünkkel, sajnos ez már csak kozmetikázta a különbséget. Úgy gondolom, hogy ebből a performanszból lehet tovább építkezni és a bajnokság következő szakaszára ebből tudunk előre lépni. Nem lógathatjuk a fejünket, hisz a következő hétvégén újabb kemény mérkőzés vár ránk, amit szeretnénk megnyerni. Ezért rengeteg kell dolgozni mindenen. Egy pozitív mérkőzésen vagyunk túl, ahol majdnem sikerült meglepetést okozni. Gratulálok a pécsi csapatnak és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00