NB1: Túlságosan tiszteltük a bajnokesélyest

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Hervay Tibor, Józsa András, Kruk Melinda (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2022-11-29 19:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 8 15 22 14 59
NKA Pécs 22 22 30 11 85

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Boros 10, Bodnár 7, ARMAGHANI 12/3, Bartos 6, LÁNCOS 14/6

Cs: Ormai 5, Varsányi 5/3, Lőrincze, Korompay, Dulic, Chabot, Szabados

1. félidő 

Nem volt sok időnk készülni a szombati sikerünk után. Kedden már az egyik bajnok aspiráns, az NKA Pécs látogatott a Kaszás csarnokba. Igyekeztünk meglepetést okozni, az utólag pótólt mérkőzésen. Az első negyedben teljesen leblokkoltunk, nagyon óvatosan játszottunk. Túlságosan tiszteltük ellenfelünket. Védekezésben puhák voltunk ezt pedig kihasználta a pécsi csapat. Ez a teljesítmény rányomta a bélyeget támadójátékunkra és hamar nagy hátrányba kerültünk. A második játékrészben feljavultunk támadásban és sikerült zárkózni ellenfelünkhöz. A megbeszélt védekezési szisztéma szemmel láthatóan működött, de így is vétettünk pár buta hibát, amiből ellenfelünk könnyű kosarakat szerzett. Félidőre egészen demoralizáló hátrányt mutatott az eredményjelző, de voltak bíztató jelek.

2. félidő 

Szünet után a támadójátékunk remekelt, sokat javultunk az agresszív védekezés ellen. De egyértelműen ellenfelünk dominált. Az utolsó negyedben sikerült megfordítani a játék képét még a junior játékosokkal is, de sajnos az különbség kozmetikázása nem sikerült. Sok hasznos tapasztalattal gazdagodott csapatunk és fiatal játékosaink. Láttuk testközelből hogyan is kell igazán agresszívan védekezni.

Összegzés 

Először is szeretnék gratulálni a NKA Pécs csapatának, hiszen remekül felkészültek belőlünk és megérdemelten nyertek. Sajnos az első perctől kezdve megilletődötten játszottunk és túlságosan tiszteltük az ellenfelünket. Az első félidőben a védekezésünk többször pontatlan volt, ezek a hibák meghatározták támadásainkat. A fordulás után szerintem megtaláltuk a megfelelő taktikát és ritmust, ebben az időszakban jól játszottunk, működött a rendszer, partiban tudtunk lenni ellenfelünkkel. Hosszú munka áll még előttünk, fiatal csapatunk révén meg kell tanulnunk nagy nyomás ellen is a saját ritmusunkban játszani. Szombaton a PVSK ellen szeretnénk ebben előre lépni, hiszen hasonló mérkőzésre számítunk!

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!