NB1: Változatlan forgatókönyv, javuló támadójáték

Helyszín: Miskolc Egyetemi Körcsarnok

Játékvezetők: Földi László, Polonkai Balázs, Márton Péter (Bogárdi János)

Nézők száma: 150

Mérkőzés időpontja: 2023-11-24 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MEAFC-Peka Bau 25 28 32 27 112
Óbudai Kaszások 30 8 31 31 100

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: BOROS 22/3, SUPOLA 15, BALÁZSI 7/3, Szabó 9/9, ARMAGHANI 22/3

Cs: LAKOSA 18/9, Pollák 5/3, Horváth 2, Varsányi, Kolozsvári, Dulic, Tóth.

1. félidő 

Szerettük volna javítani a mutatott játék képét és feledtetni a demoralizáló Budafoki vereséget. Nagy iramban és jól kezdtük a mérkőzést, szinte átgázoltunk ellenfelünkön. Sok könnyű kosarat szereztünk és sikerült meglepni ellenfelünket a védekezésünkkel. Sajnos nem voltunk hibátlanok, ugyanis sok egyszerű kosarat engedtünk a hazaiaknak, vagy éppen nem használtuk a megmaradt csapatfaultjainkat egy-egy akció megállításához. Kezdtek magukhoz térni a hazaiak és fogyni kezdett a különbség. A második negyedben borzasztó játékot produkáltunk, semmi nem tudott életet lehelni sem a támadó, sem a védő játékunkba így ismét rövidzárlat miatt nagy hátrányba kerültünk.

2. félidő 

A második félidőben próbáltuk keverni lapjainkat, amivel sikerült ismét zavart kelteni, de itt is egyszerű hibákból tudott mindig válaszolni a miskolci gárda. Amikor sikerült jó periódust menni, ismét magára talált ellenfelünk és nem sikerült jó tempóban dolgozni a hátrányból. Kétszer is sikerült benézni 10 pont alá, de sajnos több vitatott játékvezető ítélet miatt elvesztettük két kulcsjátékosunkat is, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat és beszűkítette rotációnkat. A végén sikerült még egy nagy rohamot indítani, de ezzel csak kozmetikázni tudtuk a különbséget, reális esély nem volt a fordításra.

Összegzés 

Ismét hiányos kerettel voltunk, gyakorlatilag nem volt magas emberünk, de küzdésből szerintem jelesre vizsgáztunk. Volt egy nagyon rossz periódusunk a második negyedben, ami gyakorlatilag megpecsételte az egész mérkőzésünket. Innentől kezdve már csak kapaszkodtunk. Úgy gondolom, hogy az első, harmadik és negyedik negyedre lehet építeni, ismét karaktert mutattunk. Sajnos megint volt egy beszakadásunk, amit elkerülhettünk volna, ezen kell tovább dolgozni. Váczi Péter kollégámnak, egyetemi tanárnak pedig gratulálok! Egyedül ez az inzultációs átszólása nem tetszett. Meg lehet nézni videón, hogy mit mutogatott át és milyen stílusban. Mi dolgozunk tovább a saját dolgunkkal foglalkozunk, meglátjuk hazai pályán teljes kerettel, 0-0 -nál ugyan ilyen hepciáskodva fognak-e velünk beszélni.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00